jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

uvodna Svet24.si

Razkrili, kdo bo nastopil na naslednjem Super ...

luka koper, mesec Necenzurirano

Stanovanja za milijon evrov? Minister Mesec, ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

bravo olimpija Ekipa24.si

Joj, kaj je počela evropska Olimpija! Bravo ...

IZA LOGAR na belem 12 Njena.si

Nekdanja tekmovalka MasterChefa prvič postala ...

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Kronika

Močno vinjen trčil v traktor

Piše: R.K.

Čas objave:
25.01.2023 08:18

Danes nekaj minut čez polnoč je na Grajski cesti v Otočcu voznik z osebnim vozilom trčil v zadnji del traktorja. V nesreči se je hudo poškodovala ena oseba.

Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Kronovem. Na Otočcu je zaradi neprilagojene hitrosti izbubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del traktorja, ki ga je vozil 62-letni voznik. Po trčenju je avtomobil odbilo preko nasprotnega voznega pasu, kjer je trčilo v brežino in obstalo. Hudo poškodovanega 20-letnega potnika iz osebnega avtomobila povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Lažje poškodovan pešec

Včeraj nekaj pred 7. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, 62-letna voznica osebnega avtomobila trčila v pešca, ki je cesto prečkal izven označenega prehoda za pešce. Lažje poškodovanega 63-letnega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na območju Luterškega sela so policisti PP Novo mesto v noči na 25. 1. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,07 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.