Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kronika Novo mesto/Dolenjske Toplice

AVDIO&FOTO: Prometno nesrečo pri Kočevskih Poljanah povzročila neprilagojena hitrost

Piše: STA/PU NM, A.D.

Čas objave:
07.01.2019 12:39

V hudi prometni nesreči, ki se je okoli 5. ure zjutraj zgodila na cesti Podturn-Črnomelj pri Kočevskih Poljanah, sta po podatkih policije umrla dva 41-letnika, še šest udeležencev so zaradi lažjih poškodb odpeljali v bolnišnico. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost na zasneženi cesti.

3n.JPG
Nesreča na cesti Podturn-Črnomelj pri Kočevskih Poljanah
Radio Krka, M.K.
Vodja oddelka za cestni promet Policijske uprave (PU) Novo mesto Željko Zrilič je povedal, da sta umrla sopotnika 44-letne voznice osebnega vozila, ki je vozila proti Črnomlju, v Kočevskih Poljanah pa hitrosti ni prilagodila stanju vozišča, na katerem je bilo do tri centimetre snega.

Prometna nesreča pri Kočevskih Poljanah.png
Prometna nesreča pri Kočevskih Poljanah
STA, R.B.

Začelo jo je zanašati, zapeljala je na nasprotni vozni pas in pri tem silovito trčila v nasproti vozeče osebno vozilo, v tega pa je nato trčilo še tretje osebno vozilo.

5n.JPG
Nesreča na cesti Podturn-Črnomelj pri Kočevskih Poljanah
Radio Krka, M.K.

Njena sopotnika sta umrla na kraju nesreče, ostalih šest udeležencev pa so prepeljali v novomeško bolnišnico. Ti so po prvih ocenah tamkajšnjega osebja v relativno dobrem stanju in le lažje poškodovani.

2n.JPG
Posledice prometne nesreče
Radio Krka, M.K.

Cestišče v času prometne nesreče ni bilo spluženo, je pa bilo posipano. Glede na stanje vozišča je voznica vozila prehitro, je pojasnil Zrilič.

1n.JPG
Nesreča na cesti Podturn-Črnomelj pri Kočevskih Poljanah
Radio Krka, M.K.


Po njegovih pojasnilih so bili udeleženci prometne nesreče verjetno na poti na delo. Umrla udeleženca, sopotnik, ki je v vozilu sedel desno spredaj in drugi, ki je sedel desno zadaj, sta bila doma z območja Žužemberka in Ivančne Gorice. Ali so bili vsi v avtu pripeti z varnostnim pasom, še ugotavljajo, za umrlega sopotnika, ki je sedel desno spredaj, so to že potrdili.

7n.JPG
Nesreča na cesti Podturn-Črnomelj pri Kočevskih Poljanah
Radio Krka, M.K.


Današnja prometna nesreča je bila ena večjih na regionalnih cestah v zadnjem obdobju in prva tovrstna nesrečo na območju novomeške policijske uprave v letošnjem letu, je povedal Zrilič. Lani je sicer na cestah na območju PU Novo mesto umrlo 13 ljudi, novo leto pa se je z omenjeno prometno nesrečo slabo začelo.

Vse voznike je še pozval, naj upoštevajo cestno-prometne predpise in hitrost vožnje prilagodijo stanju vozišča, prometnim razmeram ter lastnim sposobnostim.

Na regionalni cesti Žužemberk-Dolenjske Toplice-Črnomelj, ki so jo pri Starih Žagah takoj po nesreči zaprli v obe smeri, so nekaj po 10. uri sprostili promet.

Vodja oddelka za cestni promet Policijske uprave Novo mesto Željko Zrilič

Željko Zrilič o prometni nesreči pri Kočevskih Poljanah