DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

erika znidarsic2 Reporter.si

Tragikomedija: Urbanija se je hvalil z gledanostjo...

rok kronaveter Ekipa24.si

Brez zadržkov! Odpisani Kronaveter tudi o sporni ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Kronika

88 nezakonitih prestopov meje

Piše: R.K.

Čas objave:
05.01.2023 08:42

Včeraj so policisti Policijske uprave Novo mesto posredovali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev.

Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in na območju Črnomlja in Sevnice zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, povzročitve
splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, poskusa vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče) izsledili in prijeli 23 državljanov Afganistana, 17 državljanov Pakistana, deset državljanov Šrilanke, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Maroka, pet državljanov Kube, štiri državljane Indije, tri državljane Alžirije, dva državljana Bangladeša, dva državljana Kitajske, državljana Vietnama in državljana Turčije, na območju PP Metlika (Rakovec, Dolenje Dobravice) državljana Tunizije in državljana Kitajske in na območju PP Novo mesto (Otočec) pet državljanov Rusije in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.