jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

uvodna Svet24.si

Razkrili, kdo bo nastopil na naslednjem Super ...

luka koper, mesec Necenzurirano

Stanovanja za milijon evrov? Minister Mesec, ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic Ekipa24.si

Kje je Luka? Slovenski zvezdnik že v svojem ...

TRio Odkrito.si

TikTok hit - Todosovski, Avdić, Obrez

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Prvi diplomanti fizioterapije v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
15.12.2022 11:40

V novomeški Knjižnici Mirana Jarca so vzpostavili SOS točko, s katero opozarjajo na pomen odgovorne in varne uporabe zaslonov in spleta. V današnji Krkini tribuni smo govorili tudi o eni največjih naložb v osnovno šolstvo v Sloveniji v zadnjih 15 letih, gre za gradnjo novega dela Osnovne šole Loka v Črnomlju. Spregovorili smo še o prvih diplomantih Fizioterapije na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Novem mestu.

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto so za vse, ki potrebujejo pomoč pri uporabi spleta, na Študijskem oddelku vzpostavili SOS točko – Skupaj Osvojimo Splet, kjer nudijo osebno pomoč pri namestitvi spletnih in mobilnih aplikacij ter uporabi e-storitev. Vsak tretji torek v mesecu bodo ob 11. uri potekali tudi Digitalni torki, skupinske delavnice o uporabi spletne tehnologije na izbrano temo.

V Črnomlju so z odkritjem spominske table minuli teden uradno začeli dolgo pričakovano gradnjo novega dela Osnovne šole Loka. Njen starejši del, ki ga je močno načel čas, dodatno pa ga je leta 2018 poškodovala toča, so že porušili in na njegovem mestu ulili temeljno betonsko ploščad za novogradnjo. Z omenjeno novogradnjo bodo rešili večletno perečo prostorsko stisko, saj učenci Osnovne šole Loka pouk zadnja leta obiskujejo na petih mestih, razpršenih po občini.

Na Univerzi v Novem mestu v tem tednu svečano podeljujejo diplomske listine diplomantom študijskih programov prve stopnje. Listine o pridobljenih nazivih bo prejelo 110 študentov, prvič pa jih podeljujejo tudi diplomatom iz prve generacije visokošolskega strokovnega študijskega programa Fizioterapija.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

Krkina tribuna, 15.12.2022