Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

Klemen Boštjančič Necenzurirano

Iskanje nadzornika SDH: Boštjančiča ni ...

vladimir prebilic-pl Reporter.si

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan ...

kek Ekipa24.si

Pred Slovenijo tekma leta, Kek pa razkril svoj ...

kmetija-2022 Njena.si

Snemanje šova Kmetija je zaključeno

ronaldo 1 Ekipa24.si

Težave v raju?! Georgina objavila fotko z ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: O mladih v kmetijstvu

Piše: R. K.

Čas objave:
22.09.2022 12:30

Danes bomo v oddaji Krkina tribuna, ki je letos namenjena mladim in njihovim organizacijam, spoznali Zvezo slovenske podeželske mladine (ZSPM) in Društvo podeželske mladine Kalček. Z nami se je o delovanju in ciljih obeh organizacij pogovarjala Eva Kutnar, ki je v ZSPM regijska predstavnica za osrednjeslovensko regijo, v Kalčku pa članica že 7 let.

Zveza slovenske podeželske mladine je bila formalno ustanovljena leta 1993. Že od samih začetkov zveza ni namenjena le mladim kmetovalcem, temveč vsem, ki imajo radi podeželje, naravo in slovensko hrano. Mladi v organizaciji kujejo načrte za prihodnost, predlagajo rešitve, izobražujejo in se družijo, Eva pa je v pogovoru izpostavila predvsem promoviranje slovenskega kmeta in slovenske hrane. 

Društvo podeželske mladine Kalček deluje na območju treh občin: Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje. V Kalčku je trenutno včlanjenih 40 mladih, Eva nam je v pogovoru zaupala, da niso prijatelji le v okviru društva, ampak tudi izven njega. Ne dolgo nazaj so pripravili večji dogodek, in sicer blagoslov traktorjev in tekmovanje v oranju. 

Celoten pogovor lahko poslušate v pripeti datoteki.

Krkina tribuna, 22.9.2022