Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Kulturna dediščina v obogateni resničnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
02.02.2023 20:20

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, ki je že več kot pol stoletja osrednja ustanova za preučevanje naivne in samorastniške umetnosti v Sloveniji, je te dni zelo živahno in ustvarjalno.

Pretekli teden je bila v trebanjski galeriji še zadnja od treh delavnic, na katerih so udeleženci različnih generacij ob pomoči mentorjev v januarju iskali zanimive detajle razstavljenih umetnin ter pobliže spoznali umetnost fotografije, ustvarjanja odlitkov in 3D tiska. Ob prepletanju usvojenih znanj so sooblikovali edinstvene spominke Galerije likovnih samorastnikov Trebnje. Vsi izdelki, ustvarjeni na delavnicah, bodo na ogled na posebni potujoči razstavi, ki jo bodo v prihodnjih dneh odprli v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah, obiskala pa bo še občine Žužemberk, Trebnje in Ivančna Gorica.

V Domu starejših občanov v Novem mestu so uporabi uradno predali novozgrajeni prizidek Ajda z dnevnim centrom in prostori za začasno namestitev. Naložba je vredna 4,1 milijona evrov vredno. Iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in od države so zanjo skupaj dobili nekaj več kot 1,43 milijona evrov. Razliko so pokrili sami in s posojilom. Z bančnim posojilom so pokrili 1,8 milijona evrov naložbenih stroškov, preostanek pa z lastnimi sredstvi, je povedala direktorica novomeškega doma starejših Milena Dular.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

KRKINA_TRIBUNA_5


KRKINA_TRIBUNA_4


KRKINA_TRIBUNA_3


KRKINA_TRIBUNA_2


KRKINA_TRIBUNA_1