Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Krkina skrb za zdravje se začne že pri novorojenčkih

Piše: R.K.

Čas objave:
22.12.2022 11:40

V zadnji letošnji oddaji Krkina tribuna, ki je namenjena mladim, smo govorili o projektih za otroke v novomeški knjižnici, Mavrični ribici in Branju s tačkami. V Šentjerneju obeležujejo pomembne obletnice krajevnega šolstva, Krkina skrb za zdravje pa se začne že na začetku življenja najbolj nebogljenih novorojenčkov.

Na Oddelku za mladino Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu želijo v skupno aktivnost pritegniti predšolske otroke, njihove starše in knjižnico. Zato so za otroke od 3. do 6. leta starosti pripravili projekt predšolske bralne značke Mavrična ribica. V novomeški knjižnici pa poteka še en prav poseben projekt - Branje s tačkami.

V Šentjerneju na Dolenjskem so v letos razglašenem jubilejnem letu obeležili 290-letnico prve omembe tamkajšnjega prostovoljnega šolstva in 150-letnico ustanovitve prve krajevne javne šole. Pri tem so moči združili učitelji Osnovne šole Šentjernej, učenci in njihovi starši ter tamkajšnja občina in izdali priložnostni zbornik.

V novomeški Krki tovarni zdravil verjamejo v nesebično pomoč in sodelovanje. S Krkinimi toplimi zgodbami pa soustvarjajo lepše trenutke. Minuli teden so pripravili dogodek, na katerem so predstavili Krkine donacije, ki pomenijo upanje tako za najmanjše borce in njihove starše kot tudi za vse ostale ljudi, kadar se znajdemo v vlogi bolnikov.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

Krkina tribuna, 22.12.2022