kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Sevnica

AVDIO: Krka ob enih: Pia, Oton in Julija od sobote na Krki

Piše: R.K.

Čas objave:
12.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI
Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 4698 PCR testov ter potrjenih 726 okužb s koronavirusom. Delež pozitivnih je bil tako včeraj 15,5-odstoten. Umrli sta dve osebi s covidom-19. V bolnišnicah se zdravi 463 oseb, sedemdnevno povprečje okuženih pa je padlo na 520. Slovenija po teh podatkih izpolnjuje pogoje za prehod v rumeno fazo.

Na ministrstvo za zdravje in Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pojasnili, da se bo cepljenje otrok proti covidu-19 pričelo, ko bo o tem odločila Evropska agencija za zdravila. Vodja agencije je včeraj za več evropskih časnikov povedala, da bi lahko še ta mesec odobrili cepivo Pfizerja za mlade, stare od 12 do 15 let, tudi v EU. Za cilj so si sicer postavili junij. Kot je pojasnila, še čakajo na podatke klinične študije, ki so jo opravili v Kanadi.

KRKA DOMA

Občinski Zavod Novo mesto je nadgradil lanski projekt Z vesli po Krki, v okviru katerega so letos prenovili shrambo za plovila na mestni plaži pod športnim parkom Portoval. Vodja izposoje Jernej Rojc je povedal, da je na izposojo 15 supov in trije leseni čolni; Pia, Oton in Julija. Direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac ocenjuje, da so priložnosti, ki jih s svojim ekosistemom in okolico ponuja Krka, še v večji meri neizkoriščene. V prihodnjih letih načrtujejo še dodatno širitev ponudbe, pa tudi ureditev čolnarne in druge tovrstne infrastrukture.

Zveza društev vinogradnikov Dolenjske in trebanjska občina letošnji tradicionalni 49. Teden cvička, katerega osrednja prireditev bo julija, zaradi omejitvenih ukrepov pripravljata v okrnjeni obliki in brez družabnega dela. V okviru dogajanja so v Novem mestu pripravili ocenjevanje lanskega dolenjskega vinskega pridelka, na katerega je prispelo več kot 500 vzorcev, ki jih je poslalo vseh 32 društev Zveze društev vinogradnikov Dolenjske.
Ocenjevanje na novomeški enoti Kmetijsko gozdarskega zavoda je odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek, ki je ob tem poudaril pomen ohranjanja te slovenske tradicije in vinogradništva. Podgoršek je cviček sicer označil za zgleden primer, kako je treba povezovati strokovnost in pridelovalce.

Včeraj popoldne je na lokalni cesti zunaj naselja Kranja Brda v občini Sevnica zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča 52-letni voznik mopeda izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal v jarek ob cesti, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Moški je na kraju nesreče umrl. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Osrednja informativna oddaja, 12.5.2021