markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Župan Brežic o ukrepih za varnost v osnovni šoli Velika Dolina

Piše: R.K.

Čas objave:
12.06.2024 12:52

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Začetek 30. dirke po Sloveniji; Župan Brežic o ukrepih za varnost v osnovni šoli Velika Dolina

SVET NA KRKI

Po mesecih negotovosti je karibska država Haiti v torek dobila novo začasno vlado, ki bo tlakovala pot do novih volitev, prvih od leta 2016. V državi upajo, da bodo počasi prišli iz politične krize, ki jo dodatno zaostrujeta še revščina in nasilje

Moški, ki se je v torek dopoldne zažgal pred stavbo hrvaške vlade, je zvečer istega dne zaradi hudih poškodb umrl, so sporočili iz kliničnega centra v Zagrebu. Predstavniki bolnišnice so že kmalu po incidentu sporočili, da so prognoze zaradi hudih opeklin slabe. Motiv za njegovo dejanje še ni znan.

KRKA DOMA

Župan občine Brežice Ivan Molan se je sestal z ravnateljico OŠ Velika Dolina, predstavniki staršev, krajevne skupnosti in policije glede varnosti v šoli po nedavnem incidentu. Romski učenec je napadel devetošolca, ki je bil zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico. Včeraj so v šolo prišli le štirje od 130 učencev, zaposleni in starši pa se počutijo nemočne. Sprejeti ukrepi vključujejo zagotovitev varnostnika, poostritev policijskih patrulj ter nudenje psiho-socialne pomoči učencem, zaposlenim in staršem. Občina je povabila pristojna ministrstva na sestanek za iskanje dolgoročnih rešitev. Župan je poudaril nujnost normalizacije stanja v šoli in zagotovitve varnega učnega procesa.

Starši so pozvani, naj učence čim prej vrnejo v šolo, ministri za notranje zadeve ter za vzgojo in izobraževanje pa naj pomagajo pri reševanju problema.

Začela se je kolesarska dirka Po Sloveniji, ki je največja prireditev svoje vrste v Sloveniji in eden osrednjih pogonov slovenskega kolesarstva. Prva izvedba dirke Po Sloveniji se je začela maja 1993 in je imela osem etap, organizirana pa je bila v čast novi državi Sloveniji. Dolgoletni podpornik tega prestižnega kolesarskega dogodka pa je skupina Emil Frey. Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey v Sloveniji. 

Pokroviteljstvo kolesarskega kluba Adria Mobil je odraz družbene odgovornosti skupine Emil Frey. Kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala do 16. junija, ko se bo zaključila na novomeškem Glavnem trgu.

Osrednja informativna oddaja 12.06.2024