_ZZ73443zt Svet24.si

Kandidat za obrambnega ministra je Borut Sajovic

avstrija, poplave, linz Svet24.si

Razmere v Spodnji Avstriji ostajajo napete, ...

Screenshot 2023-03-26 at 22.26.53 Necenzurirano

Lepo je biti ortoped: če obupate v čakalni ...

1715284740-172a2515-1715284697374 Reporter.si

Kaj se je zgodilo z udbovskim dosjejem Marte Kos? ...

IRENE ALDANA 2 Ekipa

Najbolj grozljiva poškodba v zgodovini UFC: ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

stozice Ekipa

Velika prenova v Stožicah: Vrag je odnesel šalo,...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Zlato in srebrno priznanje GZS za Krko

Piše: R.K.

Čas objave:
12.09.2024 13:05

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Krka je prejemnica zlatega in srebrnega priznanja Gospodarske zbornice Slovenije; Predstavili knjigo Deček z riževih polj

SVET NA KRKI

Palestinsko islamistično gibanje Hamas je včeraj v Dohi ponovilo pripravljenost na uresničitev prekinitve ognja, ki temelji na predlogu ZDA, ne namerava pa sprejemati kakršnihkoli novih pogojev. Znova je tudi poudarilo zahtevo po umiku izraelskih sil s celotnega ozemlja Gaze. Stališče je skupina predstavila na srečanju s predstavniki Katarja in Egipta, ki delujejo kot posredniki v pogajanjih z Izraelom.

Olimpijski prvak v smučarskih skokih Norvežan Daniel Andre Tande, ki je na finalu sezone 2021 v Planici na letalnici bratov Gorišek grdo padel, je končal kariero. Tande je odločitev sporočil prek Instagrama pet mesecev pred domačim svetovnim prvenstvom v Trondheimu in v videoposnetku razkril, da še vedno čuti psihološke posledice padca. Strah pred skakanjem je vse od hudega padca v Planici enostavno postal večji kot moje veselje do skokov, je s solzami v očeh o razlogih za slovo in padcu na finalu sezone 2021, ko je bil nekaj časa tudi v umetni komi, povedal Tande.


KRKA DOMA

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je v okviru Dneva inovativnosti podelila priznanja za inovacije, ki so najvišja nagrada za dosežke slovenskih podjetij. Krkinim raziskovalcem je podelila zlato priznanje za zdravilo s tapentadolom v obliki tablet s podaljšanim sproščanjem za lajšanje hude bolečine in srebrno priznanje za zdravilo z dabigatranom za zdravljenje in preprečevanje trombemboličnih dogodkov. Priznanji sta potrditev, da v Krki z izjemnimi strokovnjaki, vrhunsko tehnologijo in inovativnimi rešitvami hitro in zanesljivo zagotavljajo inovativna, kakovostna, varna, učinkovita in dostopna zdravila za najširši krog bolnikov. Letošnja podelitev, na kateri so najbolj inovativnim podjetjem in drugim organizacijam že dvaindvajsetič podelili nacionalna priznanja, je potekala pod naslovom Izbrali smo trajnost.


V objektu novomeškega podjetja Tabakum je bila v torek novinarska konferenca, na kateri je direktor podjetja Goce Tasev z Markom Klincem in Janezom Pezljem predstavil biografijo Deček z riževih polj. Knjiga je posvečena 50-letnici Tasevega prihoda v Novo mesto in ustanovitvi Tabakuma. Avtor romana Janez Pezelj je uvodoma poudaril, da ima knjiga dve univerzalni sporočili. Prvo se nanaša na odnos Slovencev do prišlekov, delavcev z juga, in opozarja, da se veličina nekega naroda kaže po njegovem odnosu do manjšin. Drugo govori o tem, da ljudje morajo slediti – tako vztrajno kot je to počel Blažo Tasev – svojim sanjam navzlic številnim oviram.

KRKA_OB_ENIH_12092024