DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Zbrali so se veterani

Piše: R.K.

Čas objave:
04.04.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Predsednik vlade Janez Janša se je pri glasovanju o imenovanju neizvršnega direktorja upravnega odbora DUTB Francija Matoza znašel v nasprotju interesov in kršil zakon o integriteti in preprečevanju korupcije, je ugotovila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Ob tem vnaprej zavrača morebitne očitke, da je objava povezana s predvolilnim časom.

Od danes do 10. aprila na območju celotne države poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost prometa - Varnostni pas varuje vas. Policisti bodo v teh dneh pogosteje preverjali ali vozniki in potniki v vozilu na vseh sedežih uporabljajo varnostne pasove. Pozorni bodo na varne prevoze otrok, ki morajo biti na sedežih zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Dosledno bodo ukrepali tudi zoper voznike, ki bodo med vožnjo uporabljali mobilne telefone.

KRKA DOMA
Člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska, ki pokriva sedem občin in združuje več kot 700 članov, so se zbrali na rednem letnem občnem zboru v Šmarjeških Toplicah. Predsednik združenja Anton Klobčaver je povedal, da bodo v Portovalu pripravili vse veteransko srečanje, na katerem bodo podelili medalje za 30 obletnico, ki jih je dala država. Junija bodo pripravili pohod Prvi strel v Pogancih, udeležili se bodo proslave MO Novo mesto za občinski praznik, ter več tekmovanj, saj je med člani veliko odličnih strelcev ribičev in šahistov. Med njihovimi cilji je tudi doseči čim več veteranov s statusom, da jim pomagajo.

Osnovna šola Bršljin pripravlja tradicionalni dobrodelni sejem, ki bo pomladno obarvan. Na stojnicah bo mogoče kupiti piškote, potico, domača semena za sajenje zelenjave in rož, izdelke za nego telesa, marmelade, velikonočno dekoracijo, obeske in druge izdelke. Učiteljica Polonca Tratar Božič je povedala, da bodo sredstva od prodaje izdelkov namenili v Šolski sklad OŠ Bršljin za plačevanje prijavnin za tekmovanja učencev iz znanja in športa, za plačilo vstopnine gledališke predstave vsem učencem šole, za sofinanciranje aktivnosti za vedoželjne (pevski in likovni vikend) ter za sofinanciranje klimatskih naprav. Sejem bo potekal jutri od 15. do 17. ure v avli šole.

V sklopu zadnje faze rekonstrukcije državne ceste v Šmihelu bo v prihodnjem tednu steklo zaključno asfaltiranje 200-metrskega cestnega odseka ob Osnovni šoli Šmihel, s čimer se napoveduje tudi sklenitev celovite prenove cestišča od Košenic do pokopališča v Šmihelu. Za izvedbo del bo od torka, 5. aprila, do vključno petka, 8. aprila 2022, na odseku šmihelske državne ceste vzpostavljena popolna zapora, obvoz bo urejen. Po zaključenem asfaltiranju bo promet po prenovljeni državni cesti v Šmihelu ponovno potekal nemoteno, do konca aprila pa se bodo izven cestišča nadaljevala še zaključna manjša dela in ureditev signalizacije.

Osrednja informativna oddaja, 4.4.2022