sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

v Odkrito.si

Grozljivo: Brutalno pretepena Denis Dame

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Zbiranje podpisov za reševanje problematike otrok iz težavnih socialnih okolij

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Začenja se zbiranje podpisov za spremembo zakonodaje s ciljem reševanja problematike otrok iz težavnih socialnih okolij; Voščene zgodbe s prestižno nagrado.

SVET NA KRKI

V zadnjih 24 urah je ponekod zapadla več kot polovica običajnih majskih padavin, kar predvsem na vzhodu in jugu države povzroča težave. Največ padavin je v zadnjih 24 urah zapadlo na severovzhodu Slovenije, in sicer okoli 50 litrov na kvadratni meter, podobna količina je zapadla tudi v Črnomlju. 

Na slovenskem cestnem omrežju so domača in tuja motorna vozila lani opravila 20,5 milijarde voznih kilometrov. To je osem odstotkov več kot v letu 2021, ki ga je še zaznamovala epidemija covida-19. Na avtocestah in hitrih cestah se je obseg prometa povečal za 12 odstotkov, na drugih javnih cestah pa za pet odstotkov.

KRKA DOMA

Župani iz 11 dolenjsko-belokranjskih in posavskih občin so se združili s ciljem po spremembi štirih zakonov s področja socialne politike, trga dela, vozniških dovoljenj in izobraževanja. Na terenu opažajo zahtevno problematiko otrok iz težavnih socialnih okolij, kamor se uvršča tudi problematika v romskih naseljih, pri čemer pa sistemske podpore države za reševanje situacije, ki se kaže v večgeneracijski brezposelnosti in neizobraženosti, ne najdejo. 5000 podpisov za vložitev predlogov sprememb štirih zakonov bodo zbirali do vključno 14. julija.

Sevniški spominek »Voščene zgodbe« je prejel prestižno priznanje Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT). Mednarodna komisija je prepoznala edinstvenost tega unikatnega ročno izdelanega spominka in Tjaši Mesinger podelila nagrado za najboljši ekološki izdelek. Župan Srečko Ocvirk je za inovativen pristop k oblikovanju trajnostnega sevniškega spominka in pomemben prispevek k prepoznavnosti občine Sevnica Tjaši Mesinger izročil Listino Občine Sevnica. Ob tem je izpostavil, da je Čeberol'ca izdelek, s katerim je Tjaša stopila izven pričakovanih okvirjev, s tem pa svoji blagovni znamki dala edinstvenost in zanimivost. Čeberol'ca tako ni samo izdelek, ampak povzema sevniško identiteto in se lepo povezuje z drugimi dejavnostmi. Tjaši je čestitke izrekla tudi direktorica Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Mojca Pernovšek in ji izročila certifikat kakovosti Kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium.