minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

ana praznik Njena.si

Zakaj je Ana Praznik opustila zanesljivo službo?

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Začenjajo z urejanjem Ajdovega zrna

Piše: R.K.

Čas objave:
26.06.2024 13:10

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Začenjajo z urejanjem Ajdovega zrna; Na upravni enoti Novo mesto spet danes popoldne

SVET NA KRKI

Ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange je danes v skladu z dogovorom z ameriškimi oblastmi na tihomorskih Severnih Marianskih otokih priznal krivdo za sodelovanje v zaroti za širjenje zaupnih informacij. Sodišče ga je nato obsodilo na 62 mesecev, kolikor jih je preživel za zapahi na Otoku, tako da je svobodni Assange že na poti domov v Avstralijo. Sporazum o priznanju krivde je aktivistu, ki so ga skoraj 14 let preganjali zaradi objave več sto tisoč zaupnih ameriških dokumentov, omogočil, da se iz izgnanstva vrne v rojstno Avstralijo. Tihomorsko otočje je bilo izbrano, ker naj Assange ne bi želel v celinski del ZDA, hkrati pa je to ozemlje še najbližje Avstraliji. Ameriško pravosodno ministrstvo je nato pojasnilo, da se Assange v ZDA lahko odslej vrne samo z dovoljenjem oblasti.


Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po zgodovinski uvrstitvi v osmino finala evropskega prvenstva v Nemčiji poudaril, da je najbolj zadovoljen s tem, da je Slovenija dokazala, da si zasluži biti na EP in v izločilnih bojih. Priznal je, da so v drugem polčasu proti Angliji res trpeli, ampak da se je zgodil tudi poljub sreče. Tekmeca v osmini finala še ne pozna, pravi, da mu je vseeno, kateri bo.
Slovenijo kot tretjeuvrščeno čaka ali boj z zmagovalko skupine F Portugalsko 1. julija v Frankfurtu ali pa z zmagovalcem skupine E 2. julija v Münchnu, ki pa ni še znan.



KRKA DOMA

V Črnomlju bodo predvidoma danes v okviru prenove mestnega jedra stekla dela za ureditev parkirišča v Ajdovem zrnu. Potekala bodo predvidoma do konca avgusta, v tem času pa bo parkirišče zaprto. Občasno bo tudi delna zapora na ulici Pod lipo, so sporočili s črnomaljske občine. V okviru projekta načrtujejo ureditev parkirišča za avtomobile, prodajnega prostora z nadstrešnico ter stojnicami lokalnih ponudnikov hrane in izdelkov domače obrti. Postavljene bodo ena polnilnica za električna kolesa in dve polnilnici za električne avtomobile. Urejene bodo še klopi in urbana oprema, na dveh prodajnih avtomatih pa bo mogoče kupiti lokalne izdelke. Pogodbo o gradnji v vrednosti nekaj več kot 157.000 evrov sta maja podpisala župan Andrej Kavšek in predsednik uprave CGP Martin Gosenca. Naložbo sofinancira ministrstvo za gospodarstvo v okviru evropskega načrta za okrevanje in odpornost.


V nedeljo popoldne je v prostoru upravne enote Novo mesto zaradi okvarjenega vodovodnega ventila iztekala voda. Gasilci gasilsko reševalnega centra Novo mesto so zaprli vodo, posesali in očistili prostor ter iznesli razmočeno odpadlo stropno oblogo. Zaradi varnosti zaposlenih in varnosti strank so se odločili, da bo stavba upravne enote zaradi izlitja v ponedeljek zaprta. Iz upravne enote sporočajo, da naj bi posledice nedeljskega izlitja vode odpravili danes v dopoldanskih urah, tako da bodo ponovno začeli poslovati po eni uri, uradne ure pa bodo do pol šeste popoldne.

Osrednja informativna oddaja: 26.06.2024