stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Za volan brez mobilnika

Piše: R.K.

Čas objave:
10.01.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Za volan brez mobilnika; Investitor v turistični park v Kostelu odstopil od projekta; Luka Dončič presenetil otroke v Šentvidu pri Stični.

SVET NA KRKI

Gradbeni inšpektorji bodo v tem letu izvedli akcijo nadzorov nad uporabo nakupovalnih središč in stavb splošnega družbenega pomena, kot so trgovske stavbe, kinodvorane, spa centri in hale za prireditve, so sporočili iz inšpektorata za okolje in prostor. Cilj nadzorov je preprečitev uporabe objektov v javni rabi brez uporabnih dovoljenj.

Po večmesečnem čakanju je danes na knjižne police prišla dolgo pričakovana avtobiografija princa Harryja Spare (Rezerva). Številne knjigarne na Otoku so odprle vrata opolnoči, da bi lahko njihovi kupci čim prej prišli do knjige, ki je požela mnogo zanimanja in sprožila več afer, povezanih s kraljevo družino.

KRKA DOMA

Začela sem je prva letošnja preventivna nacionalna akcija Varno brez uporabe telefona v prometu. Željko Zrilič, vodja Oddelka za cestni promet na PU Novo mesto je povedal, da so na območju PU Novo mesto v preteklem letu ugotovili 2.454 kršitev. V času akcije, ki se bo sklenila v nedeljo, bo policija nadzirala uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav, ki motijo voznikovo vidno ali slušno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila.

Na javnem razpisu prijavljen in izbran investitor, ki naj bi uresničil projekt gradnje turističnega parka v Kostelu, je odstopil od pogodbe. V občini Kostel bodo zato najverjetneje objavili nov razpis, je povedala nova županja Nataša Turk. Za projekt, s katerim bi v Kostelu zgradili turistični park z enim ali dvema jezeroma za kopanje, restavracijo, postajališčem za avtodome, šotori za glamping in hiškami na drevesu, se je zavzemal zlasti prejšnji župan Ivan Črnkovič. Občina je nameravala projekt izpeljati v javno-zasebnem partnerstvu, za kar je lani objavila javni razpis in na njem kot investitorja izbrala podjetje MPi gradnje. Po besedah županje morajo zato na občini razmisliti, kako naprej. "Najverjetneje bomo šli v nov razpis za podelitev stavbne pravice," je dejala.

Zvezdnik lige NBA in ekipe Dallas Mavericks Luka Dončič se je odločil razveseliti otroke dveh bolnišnic v Sloveniji. Tako je darila konec lanskega leta prejelo tudi 58 otrok v Bolnišnici za otroke Šentvid pri Stični. Načrtovanje in financiranje obdarovanja je Luka organiziral prek Fundacije Luka Dončić, katere osnovno poslanstvo je izboljšati zdravje in dobro počutje otrok skozi igro. Letos je fundacija približno 350 otrok v Dallasu in obeh bolnišnicah v Sloveniji razveselila s posebej izbranimi darili in presenečenji, prilagojenimi starosti vsakega otroka. Namen obdarovanja je bil vrniti nasmeh na obraze vseh otrok, ki morajo praznike žal preživeti v bolniški postelji. Ker ima Luka zaradi tekem zelo natrpan urnik, je bila na obdarovanju v obeh bolnišnicah v Sloveniji prisotna njegova izbranka Anamarija, ki je v imenu Fundacije Luka Dončić tudi preživljala čas z otroki. Vodja strokovnega sveta dr. Irena Štucin Gantar, specialistka pediatrije v Bolnišnici za otroke Šentvid pri Stični, pravi, da je prijazna gesta Luke Dončića zelo pomembna. Dejala je, da je simbol te geste globlji, saj Luka pooseblja vse tisto, kar doživljajo ti otroci in mladostniki, in s svojimi uspehi ter pozitivno energijo pooseblja moč, da je cilj mogoče doseči.



VREME
Jana Banko iz agencije za okolje za jutri napoveduje hladnejši dan, vendar prave zime še ne bo.

Osrednja informativna oddaja 10.1.2023