mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: z občine odnesli sef

Piše: R.K.

Čas objave:
05.06.2023 13:28

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Pet vlomilcev ponoči vdrlo na škocjansko občino in odneslo sef; Pripravili uvodni dogodek pred Festivalom migrantskega filma.

SVET NA KRKI

Prebivalci Slovenije so lani opravili 5,3 milijona zasebnih potovanj, kar je sedem odstotkov več kot leto prej. Nekaj več kot polovico so jih po podatkih državnih statistikov opravili v tujini, največ na Hrvaškem. V Sloveniji je turist na zasebnem potovanju v povprečju ustvaril 2,7 prenočitve, zapravil pa 74 evrov na dan.

Začenjata se drugi letošnji nacionalni preventivni akciji za večjo varnost voznikov in voznikov motornih vozil. Akciji bosta trajali do 11. junija. Policisti bodo v tem tednu predvsem na cestnih relacijah, ki jih motoristi pogosto uporabljajo za vožnjo, izvajali poostren nadzor, prav tako bo potekal poostren nadzor hitrosti.

KRKA DOMA

Pet zakrinkanih neznancev je v noči s petka na soboto, ob približno 1.30, z vlomilkami vdrlo vrata občinske uprave Občine Škocjan, pri čemer jih je posnela varnostna kamera, in se povzpelo v nadstropje. Tam so vdrli v tri pisarne in odnesli občinsko jekleno omaro za shranjevanje dokumentov. Povzročili naj bi približno 5000 evrov škode. Omenjeni dogodek in kaznivo dejanje so potrdili na Policijski upravi Novo mesto. Na škocjanski občini so sicer opravili ogled. Začeli so zbirati podatke, preiskava pa še poteka. Škocjanski župan Jože Kapler je povedal, da v sefu ni bilo kakšnih dragocenosti. Kopije pogodb imajo elektronsko shranjene, v pogodbah pa je šlo za podatke, ki so drugače javno dostopni. 

Slovenska filantropija od leta 2010 svetovni dan beguncev, ki je 20. junija, obeležuje s Festivalom migrantskega filma. Filmske zgodbe in prispevki povabljenih gostov na festivalu opozarjajo na različne družbene realnosti, globalno neenakost in nepravičnost ter pozivajo k ukrepanju, hkrati pa osvetljujejo pozitivne plati migracij. Naslavljajo vzroke, ozadja in posledice migracij ter odstirajo vesolja življenj različnih posameznikov in skupin, v ospredju pa so vedno aktualne zgodbe, povezane z razlogi za odhod, z evropsko azilno politiko in zapiranjem mej bogatih držav. Z namenom opozarjanja na različne družbene realnosti so v Osnovni šoli Loka Črnomelj v sodelovanju s Hišo sadeži družbe Črnomelj in Slovensko filantropijo minuli teden na šoli pripravili uvodni dogodek pred Festivalom migrantskega filma. Učenci 7. razreda so si v okviru pouka Domovinske in državljanske kulture in etike ogledali dva kratka filma na temo migracij in sodelovali v pogovoru z Ognjenom Radivojevićem, zgodovinarjem, zaposlenim pri Slovenski filantropiji, kjer skrbi za integracijo migrantov. Z dogodkom so želeli učencem približati izkušnje teh ljudi ter spoznanje, da kadar govorimo o migracijah, govorimo o ljudeh in njihovih zgodbah.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 5.6.2023