sončne celice Svet24.si

Zakaj bodo lastniki sončnih elektrarn odslej ...

horoskop Svet24.si

Levom se bo danes vse zdelo lažje

univerza-na-primorskem, barka Necenzurirano

Primorska univerza preplačala prostore za ...

aleksandar vucic marta kos pf pl Reporter.si

Vučićeva trojanska komisarka: zakaj je nad ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

jasna-kuljaj Revija Stop

Jasna Kuljaj: »Vedno startam na iskrenost.«

daneu fmp Ekipa

Zadnja novica: najnovejše iz Beograda o stanju ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Z nevarno vožnjo ogrožal župana Žužemberka

Piše: R.K.

Čas objave:
23.09.2024 13:05

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Z nevarno vožnjo ogrožal župana Žužemberka; V sredo začetek daljše prenove Seidlove ceste

SVET NA KRKI

Na nedeljskih volitvah v nemški zvezni deželi Brandenburg so glede na začasne izide zmagali socialdemokrati s 30,9 odstotka glasov pred skrajno desno Alternativo za Nemčijo, ki jo je podprlo 29,2 odstotka volivcev. Nova populistična stranka Zavezništvo Sahre Wagenknecht je na tretjem mestu s 13,5 odstotka glasov, desnosredinska Krščansko-demokratska unija, ki je del sedanje vladajoče koalicije, je dobila 12,1-odstotno podporo.
Zeleni, ki so trenutno v deželni vladi, skrajno leva Levica in konservativni Svobodni volivci niso dosegli 5-odstotnega volilnega praga za vstop v 88-članski deželni zbor.


Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je včeraj izjavil, da se v primeru poraza na volitvah 5. novembra v prihodnje ne bo več potegoval za predsednika ZDA, poročajo ameriški mediji. To je sicer dejal že pred volitvami leta 2020, ki jih je izgubil proti demokratu Joeju Bidnu, ampak tega poraza ne priznava in trdi, da so mu zmago ukradli s prevarami. Zaradi prizadevanj za razveljavitev izida volitev se je tudi znašel pred sodiščem. Trump se tokrat že tretjič poteguje za položaj predsednika ZDA.

KRKA DOMA



V Žužemberku je občan v petek zjutraj z nevarno vožnjo ogrožal varnost župana Jožeta Papeža, so zapisali na spletni strani občine. S policije pa so sporočili, da so obravnavali dva dogodka z istim osumljencem. Najprej naj bi 69-letnik z avtomobilom ogrozil župana, kasneje pa z njim v naselju Krka telesno poškodoval delavca na gradbišču.
Po prvih zbranih informacijah policije sta dogodka povezana, preiskava pa še poteka.
Na Občini Žužemberk so dodali, da osumljeni občan daljše časovno obdobje županu in zaposlenim v občinski upravi piše pisma z neprimerno, žaljivo in tudi grozilno vsebino ter vsebino razširja po družbenih omrežjih.
"Nad dogajanjem smo v Občini Žužemberk pretreseni ter sporočamo, da imamo ničelno toleranco do kakršnekoli oblike nasilja, zaradi česar so bili o incidentu nemudoma obveščeni vsi pristojni organi," so zapisali.
Poudarjajo še, da jih skrbi, kako hitro se lahko razširjanje neprimerne in nedovoljene vsebine po družbenih omrežjih sprevrže v fizično agresijo.


V sredo se bo začela prenova dela Seidlove ceste v Novem mestu. V okviru prenove odseka Seidlove ceste med križiščem s Cankarjevo ulico in Plavo laguno bo potekala rekonstrukcija cestišča, urejale se bodo površine za pešce in kolesarje, ko bodo na občini uredili premoženjsko pravne zadeve, pa bo za varnost šolarjev poskrbljeno tudi s prenovljenim avtobusnim postajališčem. Zaradi del bo na Seidlovi cesti vzpostavljena večmesečna delna zapora, moten pa bo tudi promet na Cankarjevi in Koštialovi ulici.
Ob začetnih in zaključnih delih bosta med dvema vikendoma izvedeni kratkotrajni popolni zapori, prva bo potekala predvidoma v oktobru letos, druga pa v aprilu 2025.

KRKA_OB_ENIH_23092024