stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Vnovičen promet čez preboj Radna vas v mesecu dni

Piše: R.K.

Čas objave:
31.01.2023 12:27

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Cestni preboj Radna vas pri Trebelnem zaprt, vnovični promet predvidoma v mesecu dni; Krka danes s Hopsi.

SVET NA KRKI

Cene pogonskih goriv zunaj avtocest so se opolnoči zvišale. Liter 95-oktanskega bencina se je podražil za 6,7 centa in po novem stane 1,355 evra, liter dizla je z 1,529 evra dražji za 4,6 centa. Za štiri cente je z 1,155 centa dražji tudi liter kurilnega olja. Še večjo podražitev je s ponedeljkovim posegom v trošarine preprečila vlada.

Številni težko prenehajo kaditi, še posebej, če poskušajo nehati brez pomoči, ob današnjem svetovnem dnevu brez cigarete opozarjata Nacionalni inštitut za javno zdravje in ministrstvo za zdravje. Za opuščanje kajenja priporočata preizkušene in varne vrste pomoči, kot so svetovanje, nikotinsko nadomestno zdravljenje in zdravila na recept. Kadi sicer vsak četrti odrasel prebivalec Slovenije.

KRKA DOMA
Oktobra lani začasno odprt cestni preboj Radna vas, ki je prebivalcem Občine Trebelno - Mokronog omogočil hitrejši dostop do dolenjske avtoceste, so morali zaradi neizdanega uporabnega dovoljenja nedavno zapreti. Občina za rešitev stanja že ukrepa, župan Franc Glušič vnovično odprtje tega lokalnega odseka pričakuje v predvidoma mesecu dni. Občina je sledila opozorilu gradbenega inšpektorja, ki je zahteval takojšnje zaprtje tega cestnega odseka, je potrdil Glušič. "Zato so nemudoma pripravili elaborat za obvoz in ga uredili po okoliških vaseh, skupaj s projektantom in nadzornikom projekta pa že pripravljajo dokumentacijo za vložitev vloge za pridobitev delnega uporabnega dovoljenja," je povedal župan. Gre sicer za problem, podedovan od prejšnjega občinskega vodstva. Občina, ki je imela s tem projektom do zdaj približno 450.000 evrov stroškov, pa si lahko obeta še dodatne stroške. Kakšni bodo, sicer še ne vedo, je dodal župan.

Košarkarje Krke danes ob 19.00 čaka tekma 16. kola Lige Nova KBM, v kateri se bodo na Polzeli pomerili s Hopsi. Polzeljani imajo v Ligi Nova KBM pet zmag, od tega štiri na domačem parketu, in se borijo za uvrstitev v končnico. Prvo tekmo sredi novembra v Novem mestu so Krkaši po prepričljivem drugem polčasu dobili s 95:72.

Osrednja informativna oddaja 31.1.2023