markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Vavpotičeva ulica v Novem mestu bo urejena kot slepa ulica

Piše: R.K.

Čas objave:
12.07.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Vavpotičeva ulica v Novem mestu bo urejena kot slepa ulica; Vrtec Cepetavček v Mirni Peči s septembrom dražji

SVET NA KRKI

Predsednik ZDA Joe Biden je na svoji prvi novinarski konferenci po nedavnem televizijskem soočenju z Donaldom Trumpom zavračal ugibanja o sposobnosti za opravljanje svojega dela. Na novinarski konferenci po koncu vrha Nata v Washingtonu je vztrajal, da je še vedno najboljši kandidat za zmago nad Trumpom, pri čemer pa znova ni šlo brez spodrsljajev. Tokrat je svojo podpredsednico Kamalo Harris zamenjal z republikanskim protikandidatom Trumpom. Pred tem je že na dogodku ob robu vrha Nata ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega predstavil kot predsednika Putina.


Huda vročina, ki te dni pesti Hrvaško in druge države v regiji, je povzročila skokovit dvig temperatur morja ob Jadranski obali. Te se na nekaterih delih Jadrana bližajo 30 stopinjam Celzija. Hrvaška je zaradi visokih temperatur tako kot včeraj tudi danes v rdečem, vročinski val pa ne bo popustil niti v soboto. V Pulju je imelo morje ob 8. uri zjutraj 28,1 stopinje Celzija, na Krku in v Crikvenici pa okoli 27,5. Danes na Hrvaškem sicer velja rdeče vremensko opozorilo za celotno državo. Temperatura zraka bo čez dan po napovedih ponekod dosegla 38 stopinj Celzija.



KRKA DOMA

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič sta v družbi predsednice Sveta KS Bršljin Mire Kump podpisala pogodbo za drugo fazo ureditve Vavpotičeve ulice od tiskarne do križišča z ulico Bršljin. Novomeška občina je na 330-metrskem odseku v prvi fazi uredila komunalno infrastrukturo, v drugi fazi pa bodo rekonstruirali vozišče, ob katerem bosta urejena še pločnik in javna razsvetljava, zasajen bo tudi krajši drevored. Ulica, ki je pogosto služila kot povezovalna cesta med ulico Bršljin in Gospodarsko cono Livada, bo za izboljšanje prometne varnosti stanovalcev po prenovi urejena kot slepa ulica. Projekt v vrednosti dobrih 373 tisoč evrov bo financirala Mestna občina Novo mesto, dela pa se bodo začela v juliju in bodo zaključena predvidoma do konca leta.


Mirnopeški svetniki so na sredini zadnji seji pred počitnicami med drugim potrdili višje cene vrtca Cepetavček, povečanje normativa v oddelkih vrtca za dva otroka in izdali soglasje za odprtje dodatnega, dvanajstega oddelka vrtca z januarjem prihodnje leto. Zadnje spremembe cene vrtca je občinski svet potrdil februarja lani, povišanje pa so po besedah ravnateljica osnovne šole Toneta Pavčka Majde Čengija, po okrilje katere sodi vrtec, narekovali predvsem višji stroški plač, pa tudi materiala in hrane. Tako polna ekonomska cena za prvo starostno obdobje po novem znaša 659,07 evra oziroma 11,81 odstotno zvišanje, za drugo starostno obdobje 9,76 odst. povišanje in za homogeni oddelek 3 do 4 leta 10,62 odst. povišanje. Nove cene in povečan normativ bodo začeli veljati s 1. septembrom letos.

Osrednja informativna oddaja: 12.07.2024