408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

matjaž han Necenzurirano

Pri Hanu milijoni za turizem tudi za podjetja brez...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

princ Harry v bokarskem položaju Odkrito.si

Harry in Meghan - kdo laže?!

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Vaščani so napadli policiste

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2023 13:17

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : V Novem mestu bodo plesali ; Vaščani so napadli policiste

SVET NA KRKI

Zavod za zaposlovanje je javno povabilo za hitrejši vstop mladih na trg dela podaljšal s konca septembra na konec oktobra. Ta delodajalcem omogoča pridobitev mesečne subvencije v višini od 300 do 420 evrov za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 26 let.

Olimpijske komite Slovenije je danes sporočil, da je zaradi slabega vremena prestavil olimpijski festival konec tedna, s katerim bi obeležili državni praznik športa. Dan slovenskega športa je Slovenija kot praznik prvič obeležila 23. septembra leta 2020 na dan, ko so športniki samostojne Slovenije leta 2000 v Sydneyju prvič prejeli zlata odličja.

KRKA DOMA

Mednarodnega dneva brez avtomobila se bo udeležil tudi plesni studio Novo mesto. V Novem mestu se vsako leto v sklopu evropskega tedna mobilnosti pripravlja dogodek dan brez avtomobila, katerega se udeleži veliko ljudi, večina od teh tudi otroci, ki so stalni gostje. Mestna Občina Novo mesto pa je na ta dogodek pripravila nabor številnih aktivnosti ena izmed teh tudi projekt Novo mesto pleše. Več o tem pa bo povedal vodja plesnega studia Novo Mesto Robi Grmek.

Koliko otrok ter katere šole pa se bodo dogodka udeležile?

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj okoli 13.ure policisti bili obveščeni, da je na območju Dobruške vasi osumljenec poskušal preprečiti izvedbo zemeljskih del na zasebnem zemljišču in lastniku zemljišča zagrozil z orožjem. Lastnik zemljišča oziroma je grožnjo prijavil policiji. V cilju zbiranja obvestil in preiskave prijavljenega kaznivega dejanja sta na kraj odšla tudi policista. Pri izvajanju policijskih nalog ju je večje število prebivalcev naselja napadlo in poskušalo preprečiti izvedbo policijskih nalog oziroma prijetje osumljenca. Dva občana sta policistki in policistu priskočila na pomoč, vendar so napadli tudi njiju. Na pomoč so takoj napotili več policijskih patrulj ter kasneje na kraju odvzeli prostost štirim osumljencem, petega, ki je iz kraja pobegnil pa so začeli iskati. Pri iskanju so sodelovali tudi policisti drugih policijskih postaj, kriminalisti ter vodniki službenih psov, območje pa so pregledovali tudi s policijskim helikopterjem. Izsledili in prijeli so tudi petega osumljenca in ga prav tako pridržali.

Osrednja informativna oddaja 21.9.2023