mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V tragični nesreči umrl 11-letnik

Piše: R.K.

Čas objave:
03.05.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Straži uresničujejo načrtovane projekte; V tragični nesreči v kraju Stare Žage umrl 11-letnik

SVET NA KRKI

Na lestvici medijske svobode, ki jo od leta 2002 objavlja organizacija Novinarji brez meja, je Slovenija od lani napredovala za štiri mesta. Medtem ko je lani med 180 državami zasedala 54. mesto, kar jo je uvrščalo v kategorijo problematičnih držav, je letos svoj položaj izboljšala in se povzpela na 50. mesto. S tem se ponovno uvršča med države z zadovoljivim položajem za novinarstvo, je razvidno iz danes objavljenega letnega poročila organizacije Novinarji brez meja o indeksu medijske svobode. Organizacija v poročilu sicer ugotavlja, da so razmere za novinarstvo zadovoljive v manj kot tretjini držav, panogo pa da vedno bolj spodkopava industrija lažnih novic.

​​
Predsednik ZDA Joe Biden se prihodnji teden na srečanju s štirimi kongresnimi voditelji ne bo pogajal o zgornji meji dolga, ampak o začetku ločenega proračunskega procesa, v katerem bi se pogovarjali o prednostnih področjih porabe, je včeraj sporočila Bela hiša. Biden je štiri voditelje senata in predstavniškega doma - dva demokrata in dva republikanca - povabil v Belo hišo na pogovor, ki bo prihodnji teden, potem ko je finančna ministrica ZDA Janet Yellen opozorila, da bi lahko vladi zmanjkalo denarja za plačilo računov že 1. junija.


KRKA DOMA

Občina Straža je v 22. aprila praznovala občinski praznik. Ob tem dogodku je župan Dušan Krštinc izpostavil uspešno zaključene projekte v preteklem obdobju, prav tako pa imajo načrte tudi za prihodnje. Več pa v priloženi datoteki.

Regijski center za obveščanje iz Novega mesta je v nedeljo nekaj pred pol enajsto dopoldne obvestil Operativno-komunikacijski center novomeške policijske uprave o nesreči s traktorjem na cesti od Podturna proti Črnomlju, v kraju Stare Žage. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novem mestu, z dežurnim državnim tožilcem in ob strokovni pomoči policistov Postaje prometne policije Novo mesto in Dolenjskih Toplic, se je na prednjem prekucnem nakladalniku kmetijskega traktorja peljal 11-letnik otrok. Domnevajo, da je med vožnjo potegnil na vzvod zatege, kar je imelo za posledico, da je se je nakladalnik odpel, otrok pa je padel na cesto. Otroku je najprej pomagal voznik traktorja, nato pa še policisti iz Dolenjskih Toplic, do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči, vendar otroku niso mogli več pomagati. Pri ogledu kraja so sodelovali forenzični strokovnjaki Sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta. Za 52-letnega voznika traktorja so odredili strokovni pregled, indikator alkohola na kraju sicer ni pokazal prisotnosti alkohola v izdihanem zraku.

KRKA_OB_ENIH_03052023