Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

medilab2 Necenzurirano

Prihaja največji prevzem v zdravstvu: ga bo ...

1728564962-172a8235-1728564822278 Reporter.si

Je Pavel Rupar v Bruslju res nadlegoval ...

kazahstan slovenija Ekipa

Zakaj je po golu stekel v objem Kekovemu ...

Dokumentarni film Gram srca spremlja življenja odvisnikov na ulicah Ljubljane in razkriva posledic Revija Stop

Brutalna iskrenost, ki nam odpira oči ...

image00004 Ekipa

Kakšna bomba, kakšen gol: Mojstrovina Jana ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Škocjanu za večjo varnost

Piše: R.K.

Čas objave:
19.07.2024 13:06

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Škocjanu za večjo varnost; Poslovanje novomeške Krke spet rekordno; Akademska slikarka Nuša Smolič z razstavo v Sevnici

SVET NA KRKI

Kandidatka za predsednico prihodnje Evropske komisije Ursula von der Leyen se je v nagovoru evroposlancev pred glasovanjem o njenem imenovanju zavzela za vzpostavitev "prave obrambne Evropske unije", za čisto industrijo in dokončno odpravo odvisnosti od ruskih fosilnih goriv.

V kraju Škrbina proti hribu Trstelj na Krasu je okoli 10. ure dopoldne izbruhnil požar. Na terenu se kar 45 gasilskih enot iz obalno-kraške regije, Primorske in Goriške s pomočjo državne enote za gašenje iz zraka trudi, da bi ga omejili. Obsežen požar, ki je od jutra pod nadzorom, pa gasijo tudi hrvaški gasilci pri mestu Trogir v Dalmaciji.

Hrvaško novinarsko društvo od oblasti zahteva obsodbo napada na novinarsko kolegico. Nagrajeno novinarko sta ta teden v ločenih dogodkih napadla sorodnika lokalnega politika iz vrst vladajoče HDZ, ko je snemala odlagališče odpadkov.

KRKA DOMA

Začnimo v Škocjanu, kjer je notranji minister Boštjan Poklukar občanom včeraj dal zagotovila, ki so jih zahtevali. Glede na zadnje dogodke, ko so Romi obračunali z dvema občanoma in enim tujcem, sta se zaskrbljenost in strah ljudi še povečala. Minister z ekipo je v Škocjan prišel na povabilo župana Jožeta Kaplerja in zagotovil večjo prisotnost policije. Župan Kapler in predstavnik krajanov občinski svetnik Janez Lekše upata, da se bo to res zgodilo, predvsem pa je slišati, da bodo svojo domačo nalogo morali opraviti še tožilstvo in sodišča.

Skupina Krka je v letošnjem prvem polletju ustvarila dobrih 985 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je 7 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Ob tem so ustvarili tudi skoraj 222 milijonov evrov čistega dobička, kar pa je 30 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič je na seji nadzornega sveta povedal, da je prodaja večja v vseh šestih prodajnih regijah in na večini Krkinih ključnih trgov, njena rast pa znaša 7 odstotkov. Rezultati prvega polletja so spodbudni, kar nakazuje, da bodo uspeli doseči za letos zastavljene cilje. Največji trg še vedno ostaja Vzhodna Evropa, kjer prednjači Ruska federacija, novomeška farmacevtska družba pa je po razpoložljivih podatkih s 7,4-odstotnim tržnim deležem glede na vrednost prodaje, ohranila vodilno mesto med ponudniki zdravil tudi na domačem trgu.

V Galeriji Moscon na Gradu Sevnica bodo danes ob 18.30 odprli razstavo akademske slikarke Nuše Smolič iz Vrboca pri Dobrniču. Plodovita slovenska slikarka je v roku leta in pol predstavila kar 11 različnih samostojnih razstav v različnih krajih po Sloveniji in na tujem. V Sevnici razstavlja dela pod skupnim naslovom Simfonija zaznav. Smoličeva se pri svojem delovanju posveča slikarskim in performativnim projektom, kjer združuje različne sfere likovne izraznosti in cel spekter njenih izkušenj. Njena razstavljena dela bodo v Mosconovi galeriji na ogled do konca avgusta.

Osrednja informativna oddaja: 18.07.2024