markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

2eva luna nejc Njena.si

Kmetija: Nejc in Eva Luna se imata po šovu še ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V občinah Škocjan in Šentjernej porast kriminala

Piše: R.K.

Čas objave:
03.07.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Regionalna cesta v Birčni vasi predana namenu; V občinah Škocjan in Šentjernej porast kriminala

SVET NA KRKI

Čas počitnic in poletnih dopustov pomeni, da več časa preživimo na prostem. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje zato priporočajo, da se pred soncem zaščitimo z oblačili in pokrivali, umikom v senco in zaščitno kremo. Med 10. in 17. uro, ko je moč sončnih žarkov največja, priporočajo omejitev izpostavljenosti soncu. Opozarjajo tudi, da je zaščita pred soncem zelo pomembna tudi v delovnem okolju na prostem. Delodajalci lahko izvajajo ukrepe, kot so zgodnejši začetek dela, deljen delavnik, opravljanje težjih nalog zgodaj zjutraj, omogočanje dela v senci ter uvedba več pogostejših odmorov v senci z zagotovljeno svežo vodo.


Anemična predstava slovenskih košarkarjev na prvi tekmi kvalifikacij za OI proti Hrvaški je bila nov udarec za slovenske navijače po nogometnem šoku dan prej proti Portugalski. Za razliko od nogometašev imajo košarkarji še popravni izpit, v četrtek ob 16.30 proti Novi Zelandiji. Slovenski igralci so bili po porazu z 92:108 vidno razočarani. Priznali so, da tak poraz boli, saj jih že dolgo časa nobena reprezentanca ni tako nadigrala. Luka Dončić je na novinarski konferenci kapetansko prevzel odgovornost za slabo igro ter obljubil, da bo Slovenija na naslednji tekmi pokazala drugačen obraz.



KRKA DOMA
Državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Andrej Rajh in župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni sta s prerezom traku v ponedeljek, 1. julija 2024, namenu predala celovito prenovljeni 680-metrski odsek regionalne ceste v Birčni vasi. Cestišče med podružnično osnovno šolo in železniškim postajališčem v Birčni vasi sta urejali Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, ki je prispevala dobrih 960 tisoč evrov, in novomeška občina, ki je investiciji, vključno z ureditvijo šolskega parkirišča, namenila skoraj 265 tisoč evrov. Dela v Birčni vasi so zajemala tudi ureditev pločnika za pešce, cestne razsvetljave, dveh avtobusnih postajališč, obračališča, dostopnih poti in navezav na obstoječe lokalne ceste ter ureditev parkirišča pri osnovni šoli Birčna vas


V občinah Šentjernej in Škocjan v zadnjem času zaznavajo povečanje števila kaznivih dejanj, pri čemer župana ocenjujeta, da se je povečalo predvsem število kaznivih dejanj, ki jih zagrešijo posamezni Romi. Na policiji statistike kaznivih dejanj posebej za Rome ne vodijo, je pa splošna kriminaliteta v Šentjerneju in Škocjanu res narasla, pravijo. Na policiji se po besedah vodje operativno-komunikacijskega centra PU Novo mesto Roberta Perca zavedajo varnostne problematike na njihovem območju, pri čemer priznavajo, da je ta v veliki meri povezana s problematiko na območjih z romskimi naselji in se posledično odraža tudi v okoliških naseljih. Kot pravi, policija dela vse, da bi število kaznivih dejanj zmanjšala.
Da so sistemske rešitve nujne in da brez njih občine ne morejo same rešiti vprašanj, povezanih z Romi, je opozoril tudi Jože Simončič, župan občine Šentjernej, v kateri so se v zadnjem času soočili z več skupinskimi krajami Romov v trgovinah in več napadi na posameznike.
Podobno opaža tudi škocjanski župan Jože Kapler, ki je za danes popoldne sklical izredno sejo občinskega sveta, na kateri bodo razpravljali o teh vprašanjih.

Osrednja informativna oddaja: 03.07.2024