408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

pcr-testiranje, test, stanežiče Necenzurirano

Zakaj lačni Jug ne verjame sitemu Švabu (PREJELI...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

kmetija-2023, david, družina Njena.si

Kmetija: Ste presenečeni nad Davidovo družino?

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Novem mestu se bodo posvetili športu in družbi

Piše: R.K.

Čas objave:
26.09.2023 13:52

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Novem mestu se bodo posvetili športu in družbi ; Državno gasilsko tekmovanje v Gornji Radgoni

SVET NA KRKI

Ljubljanski mestni svetniki so na včerajšni seji potrdili višje cene vrtcev. Cene programov bodo tako z oktobrom višje za 27 odstotkov, starši pa bodo zaradi uvedbe draginjske subvencije v povprečju plačevali 15 odstotkov več. Opozicija je v razpravi izpostavila, da bi lahko višje stroške zaradi povišanja plač financirali iz mestnega proračuna.

Zaradi izbruha ošpic v sprejemnem centru za begunce v berlinskem okrožju Reinickendorf so danes približno 600 tam nastanjenim ljudem začasno prepovedali izhod iz centra. Z zelo nalezljivo boleznijo naj bi se okužila dva otroka.

KRKA DOMA

Minuli vikend je potekalo Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta v Gornji Radgoni. V kategoriji članov A je laskavi naslov državnih prvakov osvojila ekipa PGD Lakovnice iz Gasilske zveze Novo mesto. S tem so po 41 letih v drugič postali tedaj republiški, zdaj pa državni prvaki. Ob prihodu zmagovalne ekipe domov jih je pričakal špalir domačih gasilcev iz Lakovnic in iz sosednjih prostovoljnih gasilskih društev Stopiče, Podgrad Mehovo in Stranska vas, ki so z vodnimi curki pospremili njihov prihod.

Za društvo, ki šteje 124 članov in je po površine eno najmanjših v Sloveniji, taki dogodki ostanejo za vedno zapisani v zgodovino. Zanimivo je, da je zmagovalno ekipo tako pred 41 leti kot zdaj vodil isti mentor. Zdaj pa v Stražo. Tam bo v šotoru na parkirišču pri železniški postaji v soboto potekala 8. Straška Golažijada. Začela se bo ob treh popoldne, rezultate pa bodo razglasili ob pol devetih zvečer.

V Novem mestu se bodo posvetili športu in družbi. V času Evropskega tedna športa med 23. in 30. septembrom Športna unija Slovenije, ki je tudi Nacionalni koordinator v Sloveniji združuje šole in lokalna športna društva za organizacijo šolskega športnega dneva. Letos pa se je v akcijo vključilo že več kot 50 osnovnih in srednjih šol po Sloveniji. Dogodka pa se je udeležil tudi Franci Kek

Cilji projekta vključujejo dvig števila ur športne vzgoje v šolah, , spodbujanje zdravja ter razvoj socialnih kompetenc med učenci in sodelovanje z drugimi evropskimi državami. Kdaj in kje pa bo dogodek potekal pa je povedal Moderator Rado Trifković.

Osrednja informativna oddaja 26.09.2023