Jadrnica Svet24.si

Video: Z jadrnico so želeli pred neurjem mirno ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

1684916784-frghtsjk-66-1684916718719 Necenzurirano

"Bivši zaposleni smo največji poraženci ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Lado BizovičarJoker Out Njena.si

Lado Bizovičar povedal to o svoji mlajši hčeri

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Novem mestu bo poleti živahno

Piše: R.K.

Čas objave:
08.06.2023 13:12

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Novem mestu bo poleti živahno; V Krškem je bilo slavnostno; Danes prireditve ob dnevu Primoža Trubarja.

SVET NA KRKI

V napadu z nožem v mestu Annecy v francoskih Alpah je bilo danes ranjenih sedem ljudi, od tega šest otrok. Moški - po poročanju več medijev gre za sirskega prosilca za azil - je skupino otrok, starih okrog tri leta, napadel malo pred 10. uro v parku v mestu. Najmanj trije otroci so po navedbah virov v kritičnem stanju.

Temperatura ozračja se je v obdobju med letoma 2013 in 2022 zvišala za rekordnih 0,2 stopinje Celzija. Povprečne količine emisij toplogrednih plinov so v tem obdobju dosegle prav tako rekordnih 54 milijard ton ogljikovega dioksida ali njegovega ekvivalenta.

KRKA DOMA

Festival novomeško poletje bo v juliju in avgustu poskrbel za glasbeno dogajanje v Novem mestu. Prvič se je kljub takratnim omejitvam odvijal leta 2021 ter se udarno ponovil v naslednjem letu z dodatnim Festivalom nove novomeške glasbe. Organizatorji festival vsako leto nadgrajujejo ter letos o biskovalcem ponujajo glasbeni program širšega območja. Potekal bo na treh različnih lokacijah, Na muzejskih vrtovih, na Glavnem trgu in v parku rastoče knjige.

Mestna občina Krško je na slavnostni akademiji v počastitev občinskega praznika, podelila priznanja za ustvarjalno delo, posebne uspehe in prispevek k razvoju lokalne skupnosti. Prejemnike priznanj je na predlog Komisije za občinska priznanja ter sodelovanje z občinami potrdil Občinski svet Mestne občine Krško. Veliki znak MO Krško sta prejela Dušan Vodlan za življenjsko delo na področju plesne umetnosti ter Društvo Sonček Posavje za izjemno pomoč osebam s cerebralno paralizo in drugimi oblikami invalidnosti. Znak MO Krško sta prejela družba Mlin Katić, d. o. o., za uspešen razvoj družinskega podjetja in prispevek k prehranski samooskrbi in Simfonični orkester Glasbene šole Krško za velike uspehe ob 30-letnici glasbenega ustvarjanja. Priznanje MO Krško so prejeli Sonja Levičar, za delovanje na področju ljubiteljske kulture, Tatjana Uduč za uspešno delo na kulturnem in drugih področjih, Matjaž Gomilšek za vsestransko aktivnost in prispevek k razvoju različnih dejavnosti v lokalnem okolju in Aleš Suša za aktivno delo in dosežke na področju glasbene umetnosti.

Danes praznujemo državni praznik - dan Primoža Trubarja. Za spominski dan Trubarja, utemeljitelja knjižne slovenščine in pobudnika oblikovanja zavesti o enotnosti slovenskega kulturnega, jezikovnega in političnega prostora, je bil izbran njegov domnevni rojstni datum. Na Trubarjevi domačiji v Velikih Laščah pripravljajo ob 18. uri tradicionalni literarni večer Društva slovenskih pisateljev z naslovom Dom v jeziku.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 8.6.2023