Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

761284_246-nlb Necenzurirano

Slovenske banke z rekordnimi dobički. Kdaj bodo ...

1728564962-172a8235-1728564822278 Reporter.si

Je Pavel Rupar v Bruslju res nadlegoval ...

pogacar roglic Ekipa

Primož Roglič z izjavo tedna: "Izbiral bom ...

saša-popović BestFM

Ta voditelj je hudo bolan, infuzije kar na domu

image00004 Ekipa

Kakšna bomba, kakšen gol: Mojstrovina Jana ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Mršeči vasi bodo začeli graditi novi most

Piše: R.K.

Čas objave:
24.07.2024 13:06

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Mršeči vasi bodo začeli graditi novi most; Grb topliške občine Dušanu Kraševcu; V Brežicah mednarodni profesionalni teniški turnir.

SVET NA KRKI

Člani skrajno desne politične skupine Domoljubi za Evropo ne bodo zasedali nobenega od vodilnih položajev v odborih Evropskega parlamenta, saj so jim to preprečile sredinske stranke. Na položaju predsednika ali podpredsednika odbora prav tako ne bo nobenega slovenskega evroposlanca.

Ekipa dijakov iz Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje je na svetovnem prvenstvu v robotiki osvojila prvo mesto, zdaj pa jih čaka RoboCup 2025, ki bo v Braziliji.

Zimske olimpijske igre leta 2030 bodo potekale v francoskih Alpah. Mednarodni olimpijski komite je Francozom dodelil organizacijo iger pod pogojem, da francoska vlada in regionalne oblasti zagotovijo finančna in organizacijska jamstva.

KRKA DOMA

Končno bodo začeli graditi nov most čez Krko v Mršeči vasi. Šentjernejska občina ga ima v načrtu že desetletje, a se niso mogli poenotiti, kakšen naj bo, lesen, kovinski ali betonski, pa tudi denarja ni bilo dovolj. Zdaj je pogodba z izvajalcem – to bo novomeški CGP - podpisana. Naložba je vredna nekaj manj kot 2,3 milijona evrov, je povedal župan Jože Simončič. Stari leseni Resslov most so zaradi dotrajanosti morali pred desetimi leti porušiti, ves ta čas so imeli posojen vojaški most. Novi most mora biti zgrajen do konca prihodnjega leta, v nadaljevanju pa bo potrebno urediti še dovozne ceste in javno razsvetljavo.

Na slavnostni seji občinskega sveta v Dolenjskih Toplicah je praznovanje občinskega praznika doseglo svoj vrhunec s podelitvijo občinskih priznanju. Grb občine je prejel Dušan Kraševec, ki je dve desetletji uspešno vodil Društvo upokojencev Dolenjske Toplice, županovo plaketo pa Prostovoljno gasilsko društvo Soteska za 90 let delovanja. Župan Franc Vovk je ob tem povedal, da gre h koncu gradnja novega vrtca, ki je najobsežnejša investicija v zgodovini občine. Začeli so tudi gradnjo kanalizacije Gorenje in Dolenje Gradišče, na Selih je v teku gradnja kanalizacijskega voda. Jeseni začeli urejati atrij soteškega grada, njegove okolice in sanitarij, v pripravi pa je tudi izdelava projektov za rekonstrukcijo cest Soteska – Straža in Rumanja vas – Dolenjske Toplice in podpisana pogodba z izvajalcem rekonstrukcije osrednjega topliškega mostu, na Močilah pa bodo jeseni začeli graditi varovana stanovanja. V avli kulturnega centra so si obiskovalci lahko ogledali tudi rezultate urbanistično arhitekturne delavnice prenove Dolenjskih Toplic.

Teniški klub Brežice na svojih igriščih te dni vse do 28. julija prvič gosti mednarodni profesionalni ženski teniški turnir (WTT) pod okriljem Tenis Zveze Slovenijeka in Mednarodne teniške zveze. V nagradnem skladu je 15 tisoč ameriških dolarjev, za nagrade pa se poteguje tudi 12 Slovenk. Tekmovanje pozitivno vpliva tudi na turizem, saj je v Brežicah eden največjih potencialov prav športni turizem, je povedala direktorica ZPTM Brežice Katja Čanžar. Brežice so sicer letošnja deveta postaja ženskih turnirjev serije WTT v Sloveniji, v projekt pa so vključene tudi Slovenske železnice. Turnirji so namreč razporejeni po poteh Slovenskih železnic, ki vsem tekmovalkam omogočajo brezplačen prevoz z vlakom – neomejeno – na vseh turnirjih serije.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 24.7.2024