pedofil, pedofilija, spolna zloraba Svet24.si

Javno dostopna spletna mesta preplavile pedofilske...

riki-balance-hotel, požar Svet24.si

(Video) Rikli Balance Hotel ostaja zaprt: Hitra ...

onkologija, gradbišče, maribor Necenzurirano

Mariborska onkologija: kdo je kriv za zamude in ...

irgl jansa-pl Reporter.si

Draga Eva! Užaljeni Janša pisal Evi Irgl: Tudi ...

sveca Ekipa

Groza. Dva tekmovalca je zadela kap, ko sta ...

kmetija-2024 Njena.si

Kaj dela Boris v šovu Kmetija?

primož roglič Ekipa

Primož Roglič pred sprejemom sporočil žalostno...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih: V Krškem z ekološko investicijo

Piše: RK

Čas objave:
18.10.2024 12:58

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Krškem bodo postavili sončne elektrarne na javnih objektih. Mlada portugalka vabi v Metliko. Lionsi tradicionalno – dobrodelno na Trško goro.

SVET NA KRKI
Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje opozarja, da upravičenci do izplačila zagotovljene vdovske pokojnine lahko zahtevo za to pravico oddajo le še do konca decembra. Kdor bo ta rok zamudil, do izplačila zagotovljene vdovske pokojnine ne bo upravičen.

Predsednik vlade Robert Golob se bo danes srečal s predstavniki slovenske avtomobilske industrije. Po napovedi njegovega kabineta bodo razpravljali o stanju na globalnih trgih in izzivih, ki vplivajo na prihodnost avtomobilskega sektorja.

Kijev in Seul svarita pred napotitvijo severnokorejskih vojakov v Ukrajino, kar je potrdila tudi južnokorejska obveščevalna služba. Pjongjang namerava v podporo Rusiji napotiti 12.000 vojakov, prvih 1500 naj bi že prispelo v Rusijo.

KRKA DOMA
Župan Mestne občine Krško Janez Kerin in direktor podjetja JB energija, d. o. o., Jernej Božič sta podpisala pogodbo za postavitev sončnih elektrarn na strehah treh javnih objektov, in sicer gasilskega doma Poklicne gasilske enote Krško, Vrtca Pika nogavička Leskovec pri Krškem in Podružnične šole Veliki Podlog. Z uvedbo teh sistemov Mestna občina Krško stremi k večji energetski samooskrbi, optimizaciji stroškov obratovanja javnih zavodov ter izboljšanju zanesljivosti oskrbe z električno energijo. Izvedba postavitve sončnih elektrarn na gasilskem domu in vrtcu je predvidena do konca leta 2024, projekt na Podružnični šoli Veliki Podlog pa bo zaključen najpozneje do marca 2025.

Jutri bo v Metliki tradicionalna prireditev Mlada portugalka v Beli krajini. Portugalka je sveža, pitna, s prijetno sadno aromo in z mehkim, polnim okusom, zaradi česar jo mnogi poznavalci vin uvrščajo med najboljša mlada rdeča vina. Kot zgodnja sorta grozdja se trga kmalu po 15. septembru. Mošt je primeren za pitje že tretji dan po trgatvi. Portugalke je veliko posajene prav v Beli krajini, kjer pa jo uporabljajo tudi kot eno od sort za metliško črnino. Kot je pojasnil predsednik Društva vinogradnikov Metlika Andrej Škof, letošnja prireditev prinaša novost. Uradno odprtje prireditve z zabijanjem pipe v sod, začetkom točenja portugalke in predstavitvijo letnika je predviden ob 17:30, ob 18.30 bo nastop ''Hojte popevat'' s pevsko skupino Društva kmečkih žena Metlika, med 19.00 in 19.30 bo nastopila Mestna godba Metlika, za večerno zabavo pa bo poskrbel ansambel pečat, ki se mu bo pridružila tudi Nuša Derenda.

Lions klub Novo mesto pa tudi letos nadaljuje s tradicijo dobrodelnega pohoda na Trško goro. Začetek pohoda bo jutri ob 9.30 pred Gostilno Pugelj, cilj približno štiriurnega pohoda pa tudi letos ostaja pomoč invalidom ter socialno šibkejšim ter jim olajšati njihovo življenje, je pojasnil predstavnik Lions kluba Novo mesto Milan Kapetan. Štartnina znaša 30 evrov, za študente in dijake oziroma otroke pa 10 evrov.

Krka ob enih, 18.10.2024