markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Usposabljanje gasilcev v Brežicah

Piše: R.K.

Čas objave:
21.05.2024 12:24

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Usposabljanje gasilcev v Brežicah; Ureditev krajevnega središča Boštanj

 SVET NA KRKI

Na sodišču v Frankfurtu se je danes začel drugi sodni proces proti devetim domnevnim članom skrajno desničarske skupine Državljani rajha, ki so obtoženi članstva oz. podpore teroristični organizaciji in načrtovanja državnega udara.

Izraelski napadi v Gazi so v noči na danes zahtevali več kot deset življenj. Najmanj osem Palestincev je bilo ubitih v Rafi, še trije pa v Beit Hanunu na severu palestinske enklave. V novi izraelski raciji na zasedenem Zahodnem bregu jih je medtem življenje izgubilo sedem.

KRKA DOMA

Skoraj 400 gasilcev iz vseh 31 operativnih gasilskih enot je nedavno prikazalo stanje operativne usposobljenosti na Vadbišču sil zaščite in reševanja Občine Brežice v Slovenski vasi. Poveljstvo Gasilske zveze Brežice bo ugotovitve uporabilo za usmerjanje usposabljanj in ocenjevanje prostovoljnih gasilskih društev. Poveljnik Gasilske zveze Brežice Darko Leskovec. Preverjanje usposobljenosti, ki sta ga nadzirala in ocenjevala inštruktorja iz gasilske šole pa si je ogledal tudi župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je poudaril pomen operativne usposobljenosti društev. Darko Leskovec je izpostavil koristnost naložbe v vadbišče, ki omogoča praktično izobraževanje, ter tudi poudaril, da so brežiški gasilci dobro opremljeni in zaključujejo dolgoročni načrt nabave vozil in opreme. V naslednjih 27 letih načrtujejo naložbe v vrednosti 11 milijonov evrov.

Ureditev krajevnega središča Boštanja je v zaključni fazi

Iz Boštanja prihajajo dobre novice. Ureditve krajevnega središča Boštanja, h katerim sta skupaj pristopili Občina Sevnica in Krajevna skupnost Boštanj, so namreč v zaključni fazi. V lanskem letu je bila na tem območju izvedena razširitev cestišča, na obeh straneh cesta sta bila urejena pločnika, na območju so urejena dodatna parkirna  mesta, poskrbljeno pa je tudi za ustrezno odvodnjavanje. V letošnjem letu je bil sredi maja urejen zaključni sloj asfalta. V prihodnjih mesecih se bodo nadaljevala dela za dokončno ureditev vaškega trga. S postopnimi ureditvami kanalizacijskega omrežja, preplastitvami cestišč in umeščanjem hodnikov za pešce se Boštanj razvija v prijetno urejeno središče krajevne skupnosti. K urejeni podobi veliko pripomorejo hortikulturne in druge manjše ureditve, celostno podobo kraja pa bo zaokrožila tudi ureditev parka nasproti cerkve. 

Osrednja informativna oddaja 21.05.2024