markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Tudi v Krki izpad informacijskih sistemov

Piše: R.K.

Čas objave:
18.07.2024 13:06

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Skoraj 55 milijonov evrov za Krkine naložbe; Veslajte po Krki; Kasaške dirke v Šentjerneju

SVET NA KRKI

Zaradi širšega globalnega izpada informacijskih sistemov so danes ovirana poslovanja bank, letališč in podjetij po vsem svetu. S tehničnimi težavami se soočajo tudi na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer imajo težave s sistemi za prijavo na let, pa tudi v novomeški Krki. Kot navajajo v Krkini službi za odnose z javnostmi, se v Skupini Krka srečujejo s težavami na Windows okolju, sodelavci Informacijske tehnologije težave intenzivno odpravljajo, stanje se postopoma stabilizira, vpliva na poslovanje pa ne pričakujejo.

V zraku nad požariščem na Krasu, kjer je VČERAJ izbruhnil večji požar, sta danes dva air tractorja in dva helikopterja, ki prelivata območje. Na območju piha močna burja.

Prebivalci Gaze, ki vsak dan množično umirajo zaradi nenehnega izraelskega bombardiranja, se soočajo tudi z neznosnimi higienskimi razmerami in grožnjami izbruhov različnih bolezni. Med drugim so v odpadnih vodah zaznali sledove otroške paralize, grozi jim tudi izbruh kolere, širijo se norice, garje in uši.

KRKA DOMA

V letošnjem prvem polletju so v skupini Krka za naložbe namenili skoraj 55 milijonov evrov. V obratu Notol so nadgradili vodne sisteme in posodobili avtomatizirane sisteme pranja. Postopno posodabljajo tudi izrabljene pakirne linije, zadnje tri bodo zamenjane do konca leta. V obratih Notol in Notol 2 bodo tako povečali zmogljivosti za tabletiranje ter posodobili in povečali zmogljivosti za granulacijo. Posodobili bodo tudi logistični sistem in zagotovili zanesljivo delovanje obrata Notol za naslednjih 20 let. Med drugim v Obratu za pripravo praškastih in tekočih izdelkov v Bršljinu načrtujejo gradnjo novega objekta za proizvodnjo veterinarskih izdelkov, v Ločni pa so končali projekt zniževanja temperature odpadne vode na iztoku v reko Krko in povečali energetsko učinkovitost. V Krškem so na podlagi projektne dokumentacije in presoje vplivov na okolje pridobili integralno gradbeno dovoljenje za Sintezo 2, Kemijsko-analitski center, skladišče tekočih surovin in čistilno napravo. V postopku pridobivanja sta še okoljevarstveno dovoljenje in dovoljenje SEVESO za obrat.

Krka živi – še zlasti v teh vročih poletnih počitniških dneh. V sklopu festivala Outdoor, ki je potekal v začetku meseca, so v Zavodu Novo mesto zdaj oživili tudi projekt »z vesli po Krki«. Koordinatorka za turizem pri Zavodu Novo mesto Liljana Jantol Veber je povedala, da je na voljo enajst supov ter pet kanujev ali čolnov, izposoja poteka na novomeški mestni plaži ob petkih od treh do osmih zvečer, ob sobotah in nedeljah pa že od enajstih do osmih zvečer, zunaj delovnega časa pa tudi po dogovoru.

Prve konjske dirke je v Šentjerneju od leta 1885 pripravljalo Dirkalno in jahalno društvo Št. Jernej, potem pa je njihovo tradicijo prevzel Klub za konjski šport Šentjernej, ki danes združuje več kot 100 članov. To nedeljo se tako na šentjernejskem hipodromu spet obeta konjeniški praznik, saj pripravljajo kvalifikacije za slovenski kasaški derbi, ki bo avgusta v Ljutomeru, pa tudi nekaj atraktivnih dirk, je povedal predsednik Kasaške zveze Slovenije in šentjernejska kluba Andraž Rumpret. Nedeljski program se bo začel ob 15.uri na Hipodromu v Šentjerneju. Otroci in mladina do 15.leta imajo prost vstop.

Osrednja informativna oddaja: 19.07.2024