_ZZ73443zt Svet24.si

Kandidat za obrambnega ministra je Borut Sajovic

avstrija, poplave, linz Svet24.si

Razmere v Spodnji Avstriji ostajajo napete, ...

Screenshot 2023-03-26 at 22.26.53 Necenzurirano

Lepo je biti ortoped: če obupate v čakalni ...

1715284740-172a2515-1715284697374 Reporter.si

Kaj se je zgodilo z udbovskim dosjejem Marte Kos? ...

pogacar Ekipa

Pogačarjev šef presenetil pred Slovenčevim ...

Poletna noč 2023 (1) Njena.si

Alfi Nipič - Legenda slovenske glasbe praznuje 80...

stozice Ekipa

Velika prenova v Stožicah: Vrag je odnesel šalo,...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Težave s šolskimi prevozi bodo odpravljene

Piše: R.K.

Čas objave:
11.09.2024 13:06

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Težave s šolskimi prevozi bodo odpravljene; V Brestanici komunalno urejajo zemljišča nad naseljem Dorc; V Šentjanžu bodo prenovili šolsko športno igrišče.

SVET NA KRKI

Ameriški predsednik Joe Biden je namignil, da bi Washington lahko odpravil omejitve, ki Ukrajini preprečujejo uporabo ameriških raket dolgega dosega proti Rusiji. Moskva njegovih izjav še ni komentirala. Je pa ruski predsednik Vladimir Putin v preteklosti dal vedeti, da bi to lahko povzročilo zelo resne težave.

Državno odvetništvo je zavrnilo predlog za mirno rešitev spora zaradi domnevno nezakonitega ravnanja inšpektorice v primeru odvzema goveda na kmetiji pri Krškem. Po poročanju medijev Rejec terja 35.000 evrov odškodnine, vendar je državno odvetništvo ocenilo, da zanjo ni podlage, ker je bil inšpekcijski nadzor zakonit.

Vsa slovenska gospodinjstva bodo danes v poštne nabiralnike prejela brošuro, ki prinaša ključne informacije o uvedbi novega sistema obračunavanja omrežnine, ki bo začel veljati 1. oktobra. V Agenciji za energijo pravijo, da so si prizadevali za informativno, pregledno in razumljivo vsebino.

KRKA DOMA

Na začetku novega šolskega leta so precej prahu dvignili novi vozni redi medkrajevnih avtobusov tako v Posavju kot na Dolenjskem in drugod po Sloveniji. Glede pritožb polni avtobusi vozijo mimo postaj, na nekaterih linijah jih sploh ni, veliko dijakov pa zdaj za pot v šolo porabi precej več časa. Ravnatelj Gimnazije Brežice Uroš Škof je povedal, da morajo dijaki, ki se v njihovo šolo vozijo iz Koprivnice, zdaj vstajati zelo zgodaj, o težavah poročajo tudi s Šolskega centra Krško Sevnica in z drugih šol v Posavju. Tudi na Šolskem centru Novo mesto pravijo, da imajo težave na več kot tridesetih linijah. Otrokom zamude k pouku in dolge vožnje domov predstavljajo velik stres, pa tudi zgodnje vstajanje slabo vpliva na njihovo zbranost. Ogorčeni so tudi starši, ki menijo da je bil prejšnji dobro delujoč in utečen sistem šolskih prevozov, čez noč uničen. V Družbi za upravljanje javnega potniškega prometa, kjer so pripravili nov vozni red avtobusov in tudi prevozniki so zagotovili, da so nekatere težave že odpravili, druge bodo v kratkem.

V Mestni občini Krško poteka urejanje novih komunalno opremljenih stavbnih zemljišč nad naseljem Dorc v Brestanici. Na območju, velikem nekaj manj kot tri hektarje, nameravajo zagotoviti pogoje za gradnjo novih enostanovanjskih hiš. Omejeno območje namerava občina celovito komunalno uredit, vključno z izgradnjo cest, javne razsvetljave, vodovoda, fekalne in meteorne kanalizacije, napeljavo elektrike ter telekomunikacijskih in širokopasovnih omrežij. Med drugim je predvidena rekonstrukcija ceste od rondoja v Brestanici do odcepa Ribič, od tam pa gradnja 80 metrov nove ceste. Zadnja faza predvideva rekonstrukcijo lokalne ceste Brestanica-Armeško-Veliki Kamen. Skupna vrednost projekta je ocenjena na nekaj več kot milijon evrov in pol. S tem bodo zagotovljeni pogoji za širitev naselja Dorc oz. razvoj Brestanice in izboljšanje kakovosti življenja tamkajšnjih prebivalcev.

Podpisana je pogodba za rekonstrukcijo šolskega športnega igrišča pri šoli v Šentjanžu. Gre za pridobitev tako za izvajanje športne vzgoje in prostočasnih aktivnosti šolarjev, kot tudi za vsa krajevna športna društva in tiste, ki aktivno preživljajo prosti čas. 600 tisoč evrov vreden projekt bo sofinanciralo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ki bo primaknilo 100 tisočakov, dobrih 55 tisoč 700 evrov bo prispevala Fundacija za šport, občina Sevnica pa bo plačala dobrih 440 tisoč evrov. S prenovo bodo umestili 130-metrsko krožno tekaško stezo z dvema progama, uredili večnamensko športno igrišče za skupinske športe z žogo in stezo za skok v daljino s podaljšanjem za tek na 60 metrov. Vse površine bodo izvedene z dreniranim asfaltom in zaključnim slojem iz sintetične prevleke. Na območju igrišča pri Osnovni šoli Milana Majcna bodo uredili še meteorno kanalizacijo, športne površine pa ogradili s panelno ograjo. Pred šolo bo urejeno tudi manjše otroško igrišče, ob šoli pa je predvidena še ureditev 14 označenih parkirnih mest.

Osrednja informativna oddaja 11.9.2024