profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Teden humanosti in prostovoljstva

Piše: R.K.

Čas objave:
17.04.2024 12:12

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Teden humanosti in prostovoljstva; GEN-I rešitve za obvladovanje stroškov električne energije

SVET NA KRKI

V Grčiji danes poteka splošna stavka, h kateri je pozvala največja sindikalna skupina GSEE. Sindikat opozarja na visoko inflacijo ter nizke plače in vse višje življenjske stroške. Stavka je že ohromila promet v državi

V ruskem raketnem napadu na mesto Černigiv na severu Ukrajine je bilo ubitih najmanj osem ljudi, še 18 pa je ranjenih, je danes sporočil župan mesta Oleksandr Lomako. O več smrtnih žrtvah in ranjenih je pred tem poročal tudi guverner istoimenske regije Vjačeslav Čaus, ki je dodal, da je Moskva napad izvedla v bližini središča mesta.

KRKA DOMA

Krka, farmacevtska družba iz Novega mesta, bo med 6. in 11. majem že enajstič zapored pripravila teden humanosti in prostovoljstva. Zaposleni bodo izvajali številne dobrodelne dejavnosti, vključno z zbiranjem potrebščin, prostovoljnim delom pri Rdečem križu in Karitasu, darovanjem krvi ter pomočjo starejšim. Na nedavni novinarski konferenci so dogodek predstavili v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Novo mesto. Vodja Krkine službe za odnose z javnostmi, Teja Lesjak, je poudarila, da je ta teden postal pomemben del njihove družbene odgovornosti in kulture podjetja. Teden se bo zaključil z dnevom odprtih vrat, 11. maja, ko se bodo Krkini zaposleni in njihovi svojci družili na osrednji proizvodni lokaciji v Ločni.

GEN-I uvaja inovativno storitev sončnih energetskih skupnosti za poslovne odjemalce, ki ima namen zmanjšati vpliv nihajnosti cen električne energije na njihove nabavne procese. Ta nova rešitev omogoča podjetjem nižje in bolj predvidljive stroške za električno energijo ter podpira zeleni prehod. S pomočjo sončnih energetskih skupnosti lahko podjetja postavijo lastno proizvodnjo električne energije, kar zmanjšuje njihovo odvisnost od tržnih nihanj in povečuje konkurenčnost. Poleg tega GEN-I napoveduje razvoj dolgoročnih terminskih produktov z zamejeno ceno, ki omogočajo boljše obvladovanje stroškov električne energije v sodelovanju z GEN energijo. Ti produkti zagotavljajo večjo predvidljivost stroškov za odjemalca in prihodke za proizvajalca ter so odgovor na povečano nihajnost cen energije na trgu. Nov produkt, dolgoročni zakup jedrske energije iz Krškega, bo predstavljen v mesecu maju in bo osnovni gradnik za oblikovanje naprednih strukturiranih produktov celovite oskrbe z energijo za odjemalce.

Osrednja informativna oddaja 17.04.2024