Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Strmoglavljeno ultralahko letalo letelo prenizko

Piše: R.K.

Čas objave:
06.03.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Strmoglavljeno ultralahko letalo letelo prenizko; V Brežicah popolna zapora do prihodnjega marca; Podelili priznanja Civilne zaščite izpostave Novo mesto; Kegljaško društvo Krka obeležilo pol stoletja

SVET NA KRKI

Za gospodinjske odjemalce so se povprečne cene zemeljskega plina v četrtem četrtletju lani v primerjavi s tretjim četrtletjem zvišale za tri odstotke, za negospodinjske pa znižale za šest odstotkov. Cene električne energije so se znižale za obe skupini odjemalcev, je danes sporočil statistični urad.

Zveza slovenskih društev za boj proti raku v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana organizira jubilejni 40. Slovenski teden boja proti raku, ki do nedelje poteka pod geslom Slovenija pred novimi presejalnimi programi za raka.

KRKA DOMA
V soboto je na območju naselja Dobravica pri Šentjerneju strmoglavilo ultralahko letalo. V nesreči je ena oseba umrla. Kriminalisti policijske uprave Novo mesto in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija so si ogledali kraj stmoglavljenja. Prve ugotovitve policije kažejo, da je v bližini stanovanjske hiše zaradi leta na premajhni višini s krilom najprej letalo zadelo ob travnato površino in trčilo v žičnato ograjo ter v pomožni objekt. Letalo je takoj po ustavitvi zajel ogenj in ga v celoti uničil. Identiteta pokojnega in vzrok smrti bosta znana po opravljeni obdukciji. Po zaključeni preiskavi bodo kriminalisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, še sporočajo s policije.

V Brežicah so se lotili gradnje novega prizidka Zdravstvenega doma Brežice, v katerem bosta dobila prostore zdravstveni dom in lekarna. Zaradi gradbenih del bo popolnoma zaprta cesta med Zdravstvenim domom Brežice in parkiriščem za gimnazijo Brežice. Pogodbe so bile podpisane septembra lani, projekt v vrednosti več kot 7 milijonov evrov predstavlja eno največjih investicij v občini in ta bo pomembno prispevala k boljši kakovosti življenja občank in občanov. Pripravljalna dela so se s prestavitvijo transformatorja pred ZD Brežice začela konec lanskega leta, sedaj pa bo zaradi nadaljevanja del potrebna popolna zapora ceste. Cesta bo popolnoma zaprta do začetka marca prihodnje leto.

Izpostava Uprave za zaščito in reševanje Novo mesto je v sodelovanju z Občino Metliko organizirala osrednjo regijsko prireditev, ki je posvečena dnevu Civilne zaščite, prazniku vseh, ki skrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Bronasti znak Civilne zaščite so prejeli Martin Krštinc, poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Straža in operativni član Prostovoljnega gasilskega društva Vavta vas, Minka Pezdirc, članica Štaba Civilne zaščite Občine Metlika in višja svetovalka za investicije in projekte na Občinski upravi Občine Metlika, Boštjan Matoh, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Mirna Peč, Alojz Bregant, prostovoljni gasilec Prostovoljnega gasilskega društva Mokronog in 14. Inženirska četa 1. brigade Slovenske vojske. Srebrni znak civilne zaščite so prejeli Marjetka Papež, članica Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj, Jurij Špehar, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Radenci, Rudi Kofalt, član Prostovoljnega gasilskega društva Štrekljevec, predsednik Gasilske zveze Semič in član Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije. Prejemniki srebrnih priznanj so bila tudi prostovoljna gasilska društva, ki letos praznujejo 110 let svojega delovanja, in sicer Prostovoljno gasilsko društvo Prečna, Prostovoljno gasilsko društvo Stopiče in Prostovoljno gasilsko društvo Trebelno. Zlati znak civilne zaščite za dolgoletno uspešno delo na področju usposobljenosti in opremljenosti operativnih enot ter organiziranosti in odzivnosti vseh struktur v Gasilski zvezi Črnomelj je prejel Jože Vrščaj, poveljnik Gasilske zveze Črnomelj.

Kegljaško društvo Krka Novo mesto s priložnostno slovesnostjo obeležilo 50 let delovanja. Na slovesnosti je društvo od predsednika Kegljaške zveze Slovenije Milana Kureliča prejelo priznanje z zlatim kegljem za 50 let delovanja. Zlati kegelj Kegljaške zveze Slovenije je prejel tudi tehnični vodja društva Miro Miklavčič za 40 let dela v društvu. Priznanje ob jubileju je društvu podelila tudi podžupanja Mestne občine Novo mesto Sara Tomšič. Za dolgoletno podporo društvu je Kegljaška zveza Slovenije podelila priznanje tudi glavnemu sponzorju društva Tovarni zdravil Krka.

Osrednja informativna oddaja 6.3.2023