prometna nesreča, vinska gora Svet24.si

Počilo je tam, kjer bi morala biti avtocesta že ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

bine volcic Njena.si

Bine Volčič se je poslovil od vloge MasterChef ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Straža praznuje

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2022 13:17

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA RKKI
Na spletu se je pojavila lažna spletna stran portala eUprava, opozarjajo na ministrstvu za javno upravo. Uporabnike naprošajo, da lažne spletne strani ne uporabljajo, ker obstaja možnost kraje podatkov, so zapisali v sporočilu za javnost.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila dober milijon evrov evropskih sredstev za projekt Večnamenski romski centri kot inovativna učna okolja. S projektom spodbujajo prožne oblike učenja in podpirajo kakovostno karierno orientacijo za šolajočo se mladino na vseh ravneh izobraževalnega sistema.

KRKA DOMA

Občina Straža bo v petek praznovala občinski praznik. Že včeraj so pripravili velikonočni pohod na vzletišče Peter, danes so sadili medovita drevesa pri stadionu Vavta vas, ob 19h bo v Kulturnem domu Straža koncert pevskega zbora Krka ob 50-letnici delovanja. V četrtek se obeta otvoritev razstave mlinarstvo v Dularjevem mlinu v Vavti vasi in predstavitev knjige Janeza Dularja. Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku bo v Kulturnem domu Straža ta petek. V soboto ob 9. uri pa v občini Straža pripravljajo pohod po učni poti Glinokopi Zalog z vodenim ogledom.

V Mirni Peči so po dveletnem premoru zaradi epidemije covida-19 ob pripravili 24. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev. Srečanja se je letos po podatkih organizatorjev, Motokluba trebnje Trebnje udeležilo okoli 17 tisoč motoristov. Kulturni program so posvetili 90-letnici rojstva mirnopeškega rojaka in harmonikarja Lojzeta Slaka.

V sklopu del za izgradnjo kolesarske povezave Drska–Bršljin ter ureditve fekalne in meteorne kanalizacije na Ulici Slavka Gruma bo od danes do 3. maja vzpostavljena popolna zapora ulice Drska na odseku od križišča pri trgovini Tuš do križišča pri trgovini Mercator. Glavnina del bo potekala med prvomajskimi prazniki, obvoz pa bo urejen po Ulici Slavka Gruma, Cesarjevi ulici in Šegovi ulici.

Osrednja informativna oddaja, 19.4.2022