Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Straža praznuje

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Prireditve ob občinskem prazniku Občine Straža; Pilinger in Novak nista priznala krivde za lanski strelski obračun v Brezju.

SVET NA KRKI

Skupina devetih odvetnikov je v sredo v Ljubljani ustanovila Društvo športnih odvetnikov Slovenije. Pravo je nepogrešljiv del ustroja športnega posla in mora kot takšno tudi v Sloveniji delovati na najvišji možni ravni, menijo v društvu. Prvi predsednik društva, ki sledi zgledu podobnih društev v tujini, je postal Blaž Tomažin Bolcar.

Avstrijska policija je od maja lani do marca letos prijela 700 tihotapcev ljudi, je na četrtkovi novinarski konferenci na Dunaju dejal avstrijski notranji minister Gerhard Karner. Izrazil je odločenost nadaljevati boj proti organiziranemu kriminalu in tihotapljenju ljudi, pri čemer je kot enega ključnih dejavnikov izpostavil okrepljen mejni nadzor.

KRKA DOMA

V Straži bodo 22. aprila slavili občinski praznik. V njegovo počastitev pripravljajo vrsto družabnih in drugih dogodkov. Prvi od večjih bo že jutri ob 19. uri, ko bo v kulturnem domu v Straži potekal koncert domače glasbe ter tradicionalna straška salamiada. Nastopili bodo ansambel Tonija Verderberja, Firbci, Dolenjskih 5 in člani društva harmonikarjev Mirna Peč. Ob tem bodo razglasili najboljše izdelovalce salam, obiskovalci večera pa bodo lahko brezplačno pokušali ocenjene salame in vina. 
V sklopu praznovanja bodo v Straži v torek 25.aprila pripravili državno ocenjevanje vin pod okriljem zveze Vinis. Pričakujejo čez 300 vzorcev vin, ki jih bo ocenjevalo 15 priznanih enologov. To bo uvodno dejanje odmevne prireditve namenjene vinogradnikom in salamarjem, ki bo 3. junija v Straži, ko bodo pripravili druženje najboljših vinogradnikov in vinarjev in letošnji finale slovenskih salamiad, obeležili pa bodo tudi 30 let delovanja društva vinogradnikov Straža.

Mirko Pilinger in Dejan Novak na včerajšnjem predobravnavnem naroku na novomeškem okrožnem sodišču nista priznala krivde za septembrski strelski obračun v romskem naselju Brezje pri Novem mestu, v katerem je umrl 22-letnik. 25-letnega Pilingerja obtožnica bremeni umora in poskusa uboja, Novaka pa pomoči pri omenjenih kaznivih dejanjih. Obtožena sta bila glede na očitke iz obtožbe, ki so jo prebrali na včerajšnjem naroku, osrednja udeleženca streljanja 3. septembra lani v naselju Brezje. Zagovornika obeh obtoženih sta predlagala zaslišanje več prič, med njimi tudi sodnih izvedencev, ki so pripravili izvedenska mnenja o dogodku, ter izvedbo rekonstrukcije takratnega dogajanja, saj naj bi se izpovedbe nekaterih prič razlikovale od ugotovitev iz preiskave. Predlagala sta tudi izločitev nekaterih dokazov. Sodnica Mojca Hode mora zdaj najprej odločiti o predlogih za izločitvah dokazov. Šele ko bodo njene odločitve o tem pravnomočne, pa bo lahko stekla glavna obravnava. Slednjo bo na željo obeh obtoženih in njunih zagovornikov vodil sodni senat.







KRKA_OB_ENIH_14042023