408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

matjaž han Necenzurirano

Pri Hanu milijoni za turizem tudi za podjetja brez...

2 musarja primopredaja Primoz Lavre Reporter.si

Aleš Musar, milijonar iz davčnih oaz: za ta ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

franc Njena.si

VIDEO: Tako je Franc prekinil predsednikov govor

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Sprememba zakonodaje za razmere otrok

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2023 12:33

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Sprememba zakonodaje za razmere otrok ; prijave na dobrodelni športni dan še do jutri

SVET NA KRKI

Slovenski regionalni razvojni sklad je na razpisu za nepovratna sredstva za mikro, majhna in srednje velika podjetja na obmejnih problemskih območjih za projekte snovne in energetske učinkovitosti odobril 57 od 159 vlog in s tem porabil celoten razpisani znesek nepovratnih sredstev v višini 8,3 milijona evrov.

Na Prevaljah se je s srečanjem z županom Matijo Tasičem začel današnji obisk vlade na Koroškem. Premier Robert Golob, infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek, obrambni minister Marjan Šarec in minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan se bodo z županom pogovarjali o odpravi posledic avgustovskega neurja in obnovi prevaljskega vodovoda.

KRKA DOMA

Ta teden je potekala 13. seja Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in 10. izredna seja Interesne skupine lokalnih interesov. Novosti so bile vložene avgusta v Državni zbor s podpisi županj in županov 11 občin iz jugovzhodne Slovenije in Posavja. Člani komisije in interesne skupine pa so soglasno podprli vse štiri novele zakonov. Predlagane spremembe se nanašajo na socialno politiko, trg dela, vozniška dovoljenja in izobraževanje. Med sejama sta župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, župan Občine Kočevje Vladimir Prebilič in županja Občine Semič Polona Kambič predstavili rešitve, ki jih prinašajo novele. Poudarili so da so pobude splošne narave in enako veljajo za vse državljane Republike Slovenije, še posebej pa naslavljajo težavna socialna okolja. Posebej so izpostavili izzive romskih otrok v jugovzhodni Sloveniji in Posavju ter poudarili, da je obiskovanje in zaključevanje osnovne šole ter vključevanje v srednješolsko izobraževanje pomembno.

Srčni lev bo zbiral sredstva za prostovoljnega gasilca. To soboto bo v Športnem parku Breza v Straži dobrodelni športni dan, ki ga pripravljata Humanitarno društvo Srčni lev in PGD Straža. Ves zbrani denar bo šel družini člana PGD Dolenja Straža, ki se je nedavno z družino preselil v Mozirje, tam pa so mu poplave uničile novo hišo. Pripravljajo več tekmovanj. Potekalo bo tudi gasilsko tekmovanje. Ne tekmovanja se je mogoče prijaviti še do jutri , podatki za prijavo pa so na Facebook strani Humanitarnega društva Srčni lev.

Osrednja informativna oddaja 27.09.023