Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Skupina Krka lani z največjo prodajo doslej

Piše: R.K.

Čas objave:
27.01.2023 13:10

Danes v osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Skupina Krka lani z največjo prodajo doslej; Novomeški simfoniki bodo razveselili tudi letos; Tekmovanje iz znanja računalništva in spletnih tehnologij na FIŠ

SVET NA KRKI

Celjska bolnišnica je zaradi razburjenega bolnika, ki je v sredo zjutraj poškodoval dva zaposlena, varovanje zaposlenih in objekta dvignila na najvišjo zakonsko določeno raven. Kot je danes na novinarski konferenci povedal vršilec direktorja bolnišnice Dragan Kovačić, je eden izmed poškodovanih zaposlenih zaradi stresa doživel tudi srčni infarkt.

Ustavno sodišče je razveljavilo določbe zakona o zdravstveni dejavnosti, ki omogočajo možnost podaljšanja podeljene koncesije za opravljanje javne službe. Do nove zakonske ureditve bo, kot je v odločbi odločilo ustavno sodišče, po izteku 15-letne koncesije potreben nov razpis oziroma nov postopek za podelitev koncesije.

KRKA DOMA

Skupina Krka je leta 2022 ustvarila 1,7 milijarde evrov prihodkov, kar je deset odstotkov več kot leto prej in največ doslej. Prodaja se je povečala na večini Krkinih ključnih trgov ter pri vseh skupinah izdelkov in storitev. Čisti dobiček je bil s 361,1 milijona evrov za 17 odstotkov večji kot leta 2021, kažejo predhodni nerevidirani izkazi. Na domačem trgu je skupina Krka lani prodala za 103 milijone evrov svojih izdelkov in storitev, kar je 11 odstotkov več kot leta 2021. Glavnino (60,5 milijona evrov) teh prihodkov so ustvarili s prodajo izdelkov, zdraviliško-turistične storitve so prispevale 42,6 milijona evrov.

Ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto tradicionalno pripravlja koncert. Matija Slak, ravnatelj GŠ Marjana Kozine, na koncertu, ki bo potekal v Športni dvorani Marof, pričakuje tisoč obiskovalcev. Novomeški simfonični orkester sicer izjava tudi zahtevnejše skladbe, ki so na programih svetovnih orkestrov. Tokrat bo izvedel celovečerni koncert s pestrim glasbenim programom skupaj z Mešanim pevskim zborom. Solisti bodo Amaya (Maja Keuc) - vokal, Manja Slak - violina, Irena Yebuah Tiran - mezzosopran in Aleš Pavlin - tenor. Dirigent Miro Saje, zborovodja Blaž Klemenčič.

Včeraj je na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu potekalo 6. tekmovanje iz znanja programiranja in spletnih tehnologij za dijake. Računalniškega tekmovanja se je udeležilo 40 dijakov 3. in 4. letnikov iz srednjih šol jugovzhodne regije, ki so lahko izbirali med dvema kategorijama. Prva tri mesta v kategoriji spletne tehnologije so dosegli dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, prvo mesto Domen Lindič, drugo mesto Erik Jerman in tretje mesto Anže Pintar. V kategoriji programiranje so se ponovno izkazali dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije. Kar štirje dijaki dosegli vse možne točke, tako da je končno razvrstitev določil šele dodatni kriterij. Prvo mesto je osvojil Tristan Zore, drugo mesto Bor Brudar, tretje mesto Erik Radovičevič in četrto Maj Drmaž. Po tekmovalnem delu so se dijaki udeležili kreativne delavnice, na kateri so se preizkusili v ročnem upravljanju in programiranju robotske roke ter se poznali s tehnologijami za produkcijo elektronske glasbe, kar je med dijaki poželo veliko zanimanja.

Osrednja informativna oddaja 27.1.2023