Sphen, Magic Svet24.si

Umrl slavni gejevski pingvin Sphen, Magic je ostal...

filip flisar Svet24.si

Filip Flisar hrepeni po selitvi na svoje

panvita Necenzurirano

Novi lastnik Panvite domuje na naslovu obsojenega ...

natasa pirc musar motor ulan bator mongolija Reporter.si

Nataša Pirc Musar v Mongoliji kot tovariš Tito: ...

tadej pogacar urska zigart Ekipa24.si

Uau! Pogačar takole osvojil glavni newyorški ...

Jožef Mastnak Njena.si

Azra o Jožefu: Ni mu mar zame, to je resnica …

dynamo dresden navijaci pm Ekipa24.si

Navijaški rumeno-črni zid obožuje Slovenca! ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Šentrupert ima častno občanko

Piše: R.K.

Čas objave:
04.06.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji: Šentrupert ima častno občanko; V novomeški bolnišnici začetek izvajanja programa za skrajševanje čakalnih dob

SVET NA KRKI

Ponedeljkovo neurje je hudo prizadelo kraj Boračeva v Občini Radenci. Kot je danes povedal župan Radencev Roman Leljak, je bilo poplavljenih okoli 100 hiš. "V hišah je bilo pol metra vode, v nekaterih tudi do štiri metre, poškodovane so tudi ceste. Škoda je zelo velika. Leljak je ocenil, da znaša nekaj sto tisoč evrov.

Občina Bled po lanskem poletnem kaosu na Blejskem jezeru uresničuje napoved o prepovedi plovbe za lebdeče deske in o prepovedi odlaganja supov na plavajočih napravah ob Blejskem otoku. Blejski občinski svetniki bodo o spremembi odloka o plovbnem režimu odločali na današnji seji. Kot je izpostavil blejski župan Anton Mežan, želijo s spremembami plovbnega režima zagotoviti red in varnost. S spremembo natančno določajo, katera plovila smejo in katera ne smejo biti na jezeru. Razvoj tehnologije namreč prinaša številne nove produkte za plovbo ali izvajanje rekreacije na vodi. Tako se razvijajo športni rekviziti, ki dosegajo visoke hitrosti, ki predstavljajo nevarnost za plavalce. Sprememba odloka pa se bo nanašala tudi na supe, ki jih bo na jezeru še vedno mogoče uporabljati, ne bo pa dovoljeno njihovo ustavljanje na plavajočih napravah ob Blejskem otoku.

V Sloveniji danes tradicionalno obeležujemo dan krvodajalstva kot spomin na ta dan leta 1945, ko so pri nas odvzeli in shranili prve enote krvi. Ob tem dnevu so v RKS opozorili na pomen krvodajalstva in krvodajalcev ter pozvali k rednemu darovanju krvi. Letos ta dan poteka pod geslom (P)ostani del krvodajalskega moštva.

KRKA DOMA

Občina Šentrupert 2. junija praznuje svoj praznik. Na slavnostni seji občinskega sveta Šentrupert so podelili letošnja občinska priznanja. Sedmi naziv častni občan je pripadel ženski – prva častna občanka je tako postala Ruža Brcar, ki je naziv prejela za več kot 30-letno delo na humanitarnem, socialnem in društvenem področju, še posebej za spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja, za izjemen čut za zaznavanje sočloveka v stiski ter pripravljenost stopiti mu naproti, za podpiranje vsestranskega razvoja občine in odločitev v dobro večine v občinskem svetu ter s tem nenehen trud za izboljševanje kakovosti življenja občanov in skupnosti, s čimer se je povečevala tudi prepoznavnost Šentruperta. Priznanje je prejela Tatjana Mihelčič Gregorčič, listino pa Tjaž Djaip Bartolj, Petra Zaletel, Izletniška kmetija Nebesa in Prevozi Prijatelj.


Bolnišnice v juniju zaradi zdravniške stavke večinoma ne bodo imele večjih težav. V novomeški bolnišnici je zaradi zdravniške stavke skupaj odpadlo 11 odstotkov nenujnih operativnih in ambulantnih storitev. Poudarili pa so, da so na drugi strani naredili več nujnih in težjih primerov, tako, da so realizacijo dosegli. Na vprašanje, ali se je število odpadlih zdravstvenih storitev kaj zmanjšalo po sprejetju odloka o opravljanju zdravniške službe v času stavke in po sprejetju novele zakona o zdravniški službi, so odgovorili, da se je število odpadlih storitev sicer znižalo za nekaj odstotkov, ni pa omenjeno imelo bistvenega vpliva, saj so že do sprejetja odloka obravnavali vse nujne primere. Zaradi stavke redni program ni okrnjen, je pa okrnjeno izvajanje posebnega programa za skrajševanje čakalnih dob, vendar z junijem načrtujejo začetek izvajanja tudi tega. Soglasje za nadurno delo ima sicer pri njih trenutno umaknjeno še 52 zdravnikov specialistov od 143. V prvih štirih mesecih letošnjega leta izgube ne beležijo.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 4.6.2023