Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

Anja Križnik Tomažin Njena.si

Anja Križnik Tomažin žaluje, poslovil se je ...

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prvi center za krožno javno naročanje v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
28.09.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Novem mestu nameravajo vzpostaviti prvi center za krožno javno naročanje; Zdravstveni dom Brežice in tamkajšnja lekarna do dodatnih prostorov s prizidkom.

SVET NA KRKI

Rebalans državnega proračuna, ki letošnje izdatke zvišuje za 640 milijonov evrov, precej višji od doslej načrtovanih pa bodo tudi prihodki, je v današnjem glasovanju v DZ podprlo 52 poslancev - poleg koalicijskih tudi oba poslanca narodnosti. Proti je glasovalo 17 navzočih poslancev SDS, medtem ko so se v poslanski skupini NSi glasovanja vzdržali.

Zaradi novih padavin bodo danes zvečer, ponoči in v četrtek čez dan znova naraščale reke v večjem delu države. Ker so rečne struge zaradi prejšnjih padavin že precej polne, bodo reke hitro dosegle velike pretoke, nekatere med njimi se lahko tudi razlijejo, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. Deževno vreme bo vse do sobote.

KRKA DOMA

Šest partnerjev je v Novem mestu predstavilo projekt NovIKroG, katerega namen je vzpostavitev prvega centra za krožno javno naročanje v državi. V okviru centra bodo javnim ustanovam pomagali, kako izvesti javna naročila naravi prijaznih izdelkov in storitev, podjetjem pa, kako na takšnih razpisih sodelovati in biti konkurenčen. Center bo deloval v okviru Razvojnega centra Novo mesto.

Zdravstveni dom Brežice in lekarna bosta dobila dodatne prostore. V torek so brežiški župan Ivan Molan z direktorjem Zdravstvenega doma Brežice Draženom Levojevićem, direktorico Lekarne Brežice Boženo Omerzel in s predstavniki izvajalcev podpisali pogodbe za sofinanciranje, gradnjo, nadzor in opremo prizidka brežiškega zdravstvenega doma. Naložba sicer obsega gradnjo trinadstropnega prizidka s skupno neto površinos skoraj 2000 kvadratnih metrov in ureditev prostorov za lekarno v pritličju ter severnem delu prvega nadstropja. Lekarna bo dobila ločen vhod. Uredili bodo tudi laboratorij ter medicino dela, prometa in športa, povačali bodo prostore reševalne službe ter uredili pralnico in likalnico ter zagotovili prostore za Center za preprečevaje in zdravljenje od prepovedanih drog. Prizidali bodo tudi zunanje dvigalo. Celotna naložba bo stala nekaj več kot 7,68 milijona evrov.

Osrednja informativna oddaja, 28.9.2022