Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zvone-čadež Necenzurirano

Inšpektorji odkrili serijo nepravilnosti v ...

janez jansa vlada vladna palaca sr1 Reporter.si

Janez Janša že razbija na vrata vladne palače, ...

tina maze pm Ekipa24.si

Brez dlake na jeziku! Tina Maze za številne ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Priznanje za prenovo Glavnega trga

Piše: R.K.

Čas objave:
30.03.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Mestni občini Novo mesto priznanje za prenovo Glavnega trga; Razglasili Krkine talente 2022.

SVET NA KRKI

V dobrodelni akciji Katra - drugi krog, s katero družina Fratar iz Dravograda zbira sredstva za društvo Junaki 3. nadstropja, Inštitut zlata pentljica in Splošno bolnišnico Slovenj Gradec so doslej zbrali več kot 200.000 evrov. Akcija se v petek zaključuje, žrebanje novega lastnika Renaulta 4, znanega kot katra, bo v torek.

Več strokovnjakov za visoko tehnologijo, med njimi prvi mož Tesle Elon Musk in soustanovitelj Appla Steve Wozniak, poziva k začasni ustavitvi razvoja mogočnih sistemov umetne inteligence. V odprtem pismu, ki so ga objavili v sredo, predlagajo vsaj šest mesecev za razmislek. V tem času naj bi dorekli varnostne standarde za razvoj umetne inteligence.

KRKA DOMA

Na slovesnosti v Dolenjskem muzeju Novo mesto je Mestna občina Novo mesto od partnerjev projekta Šola prenove za vzorno prenovo lokalnega spomenika prejela priznanje za leto 2022, s priznanji pa je bilo nagrajenih še 16 lastnikov spomenikov iz celotne Slovenije. Priznanja programa Šola prenove, ki je nastala s partnerstvom Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Združenja zgodovinskih mest Slovenije, Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana in Šolskega centra Škofja Loka, so bila podeljena drugič, tokrat za leto 2022. Priznanje za kakovostno prenovo Glavnega trga v Novem mestu, ki je ob sodobnih uniformiranih prenovah slovenskih mestnih jeder med uspešnejšimi, ker primerno sledi historičnim oblikam in lokalnim posebnostim, je v imenu Mestne občine Novo mesto prevzel podžupan Urban Kramar. Podžupan je dodal, da si tudi v prihodnje želijo nadaljevati s celostnimi rekonstrukcijami kulturne dediščine.

V Krki so na 17. srečanju s sponzoriranci izjemnim mladim posameznikom, uspešnim na športnem ali kulturnem področju, podelili priznanja Krkin talent leta. Prejeli so jih Gašper Pureber iz Atletskega kluba Krka Novo mesto, Vid Trajkovski iz Novomeškega simfoničnega orkestra in Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, Žak Eržen iz Kolesarskega kluba Adria Mobil Novo mesto in Tija Kastelic iz Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto. Krkina priznanja za športne ali kulturne dosežke je prejelo 13 mladih članov društev in ustanov. Za dolgoletno uspešno delo in izjemen prispevek k razvoju na področju kulture in športa so podelili 9 Krkinih zahval najprizadevnejšim mentorjem, učiteljem, trenerjem in predstavnikom klubov in društev. Zaradi vsestranskosti na različnih področjih delovanja in osebnih vrednot so letos prvič podelili naziva Krkina super punca in Krkin super fant leta. Nadeli smo ju Živi Tomažič iz Gimnastičnega društva Novo mesto in Galu Medvedu iz Moškega odbojkarskega kluba Krka Novo mesto. Več o nagrajencih lahko preberete na naši spletni strani radiokrka.si.

Osrednja informativna oddaja, 30.3.2023