Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

Klemen Boštjančič Necenzurirano

Iskanje nadzornika SDH: Boštjančiča ni ...

vladimir prebilic-pl Reporter.si

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan ...

damir krznar maribor Ekipa24.si

Je govoril o prihodnosti?! Krznarjeve besede po ...

Globalna Ureditev AI: Poudarek je na potrebi po mednarodni regulaciji za zagotavljanje varnega razvo Odkrito.si

Zloraba umetne inteligence - pot v množično ...

rogaska olimpija Ekipa24.si

Penal, ki je razburil javnost! Olimpija povedla po...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prihodnje leto po novi kolesarski poti

Piše: R.K.

Čas objave:
09.03.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Več kot 40.000 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju bo danes s splošno stavko opozorilo na neustrezno vrednotenje dela. Šole in vrtci so zaprti, na fakultetah ni pedagoškega in raziskovalnega procesa. Po podatkih Skupnosti vrtcev Slovenije se je za stavko odločilo 80 odstotkov kolektivov v Sloveniji.

Po podatkih ukrajinske vojske je v minulih dneh v Ukrajino prišlo okoli 14.500 ljudi, ki se želijo boriti proti ruski invaziji. Med njimi je 12.000 Ukrajincev, ki so bivali v tujini. Kijev ob tem zatrjuje, da je v spopadih umrlo že več kot 12.000 ruskih vojakov.

KRKA DOMA

Mestna občina Krško in Občina Kostanjevica na Krki sta s februarjem začeli s skupnim projektom gradnje kolesarske povezave Krško–Kostanjevica na Krki v dolžini 19,5 kilometra, ki naj bi bila dokončana do maja 2023. Zemeljska dela se trenutno izvajajo na odseku med Veliko vasjo in Velikim Podlogom, kmalu pa se bodo razširila na celotno traso predvidenih posegov. Gradnja kolesarske povezave bo potekala v dveh sklopih, vsak po območju posamezne občine. Z izgradnjo omenjene kolesarske povezave bosta občini naredili korak naprej v smeri trajnostne mobilnosti in turizma, hkrati pa je nov skupni medobčinski projekt dokaz o dobrem sodelovanju posavskih občin. Projekt je vreden 6,7 milijona evrov, zanj bosta občini iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pridobili nekaj več kot 3,5 milijona evrov, iz državnega proračuna pa nekaj manj 890.000 evrov, preostanek bo strošek občin.

V letu 2021 je Deželo kozolcev obiskalo 8.224 evidentiranih obiskovalcev. Obisk se je glede na predhodno leto močno povečal, kar je predvsem posledica organiziranih dogodkov ter povečanju obiska skupin (predvsem v jesenskih mesecih). Največ obiskovalcev je bilo od junija do oktobra 2021. Zavod Dežela kozolcev je v letu 2021 ustvaril 8.832 evrov presežka prihodkov nad odhodki.

Mestna občina Krško je objavila skupni razpis za vpis otrok v vrtce na območju občine Krško za šolsko leto 2022/2023. Starše pozivajo, da vlogo za vpis otroka v vrtec oddajo pravočasno, ne glede na to, kdaj v šolskem letu (torej v času od 1. 9. 2022 do 31. 8. 2023), bodo svojega otroka dejansko vključili v vrtec. Skrajni rok za oddajo vloge v želeni vrtec je torek, 15. marec 2022.

Vsak torek med 13. in 15. uro ter vsak četrtek med 17. in 19. uro se lahko v centralnem skladišču Škofijske karitas Novo mesto v Drgančevju odda humanitarna in materialna pomoč za Ukrajino in ukrajinske begunce. Prve pakete so ob včerajšnjem začetku akcije, ki jo organizirajo Občinski štab Civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, Škofijska karitas Novo mesto in Območno združenje Rdečega križa Novo mesto, dobri ljudje pripeljali takoj ob odprtju skladišča. Ob prihodu se je občanom za njihovo gesto zahvalila tudi direktorica občinske uprave Vida Čadonič Špelič.

Osrednja informativna oddaja, 9.3.2022