viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Preureditev podružnične šole Dolenja vas

Piše: R.K.

Čas objave:
26.01.2022 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Ob koncu lanskega in v začetku letošnjega leta se kljub krepitvi epidemije covida-19 nadaljuje unovčevanje turističnih bonov in bonov 21. Vsaj delno je turistični bon že izkoristilo 90 odstotkov upravičencev, medtem ko je pri bonih 21 ta delež pri 82 odstotkih, kažejo podatki Finančne uprave RS.

Zunanje ministrstvo je v luči napetosti na ukrajinsko-ruski meji dopolnilo priporočila glede potovanj v Ukrajino. Zaradi nepredvidljivosti razmer odsvetujejo potovanja na območja Ukrajine ob mejah z Rusijo in Belorusijo.

KRKA DOMA

Obična Ribnica je objavila idejno zasnovo projekta preureditve podružnične OŠ Ribnica v Dolenji vasi, ki obsega preveritev dolgoročnih možnosti na dani lokaciji. V prvi fazi je predvidena izgradnja prizidka k obstoječi osnovni šoli, ki bo služil kot nadomestni prostor osnovne šole in vrtca ter bil namenjen dodatnim učilnicam, knjižnici in igralnici. V drugi fazi je na mestu obstoječe telovadnice, ki se poruši, načrtovana izgradnja nove športne dvorane, prilagojene velikosti standardnega igrišča za rokomet. V tretji fazi pa je predvidena izgradnja devetletne osnovne šole, zdajšnja petletka se preuredi v štirioddelčni vrtec, zunanje igrišče, parkirišča ter posamezne parkovne površine. Aktivno pa že potekajo vsi postopki, da bo Občina Ribnica lahko že v letošnjem letu pridobila gradbeno dovoljenje za prvo in drugo fazo.

Na obširnem seznamu letošnjih projektov Mestne občine Novo mesto je tudi temeljita prenova celotnega Narodnega doma, ki zajema 1600 kvadratnih metrov površin. Obnovljene bodo tudi instalacije, v načrtu pa je prav tako statična sanacija ter ureditev dvorišča na severni in zahodni strani. Potekajo zadnja usklajevanja glede konservatorskega načrta, pravočasno pridobljeno gradbeno dovoljenje pa bo omogočalo pridobitev sofinancerskih sredstev iz Načrta za okrevanje in razvoj.

Legendarni Aki Rahimovski se je za vedno zapisal v srce Dolenjske, zato bo današnji večer na radiu Krka v znamenju skupine Parni Valjak. Ob 20. uri bomo lahko na radiu Krka ekskluzivno prisluhnili posnetku poldrugo uro dolgega koncerta Parnega Valjka z naslovom Live in ZeKaeM, ki je bil posnet v živo. Tako bomo skupaj doživeli čudovite trenutke, ki nam jih je s svojim glasom in karizmo prinašal in nas navduševal nepozabni Aki Rahimovski. Akija bomo tako še enkrat pripeljali med prijatelje na radio Krka, kjer smo ga imeli radi in se ga bomo za vedno spominjali s toplino v srcu. Priljubljeni Aki Rahimovski je bil velik prijatelj radia Krka in Dolenjske. Zadnja leta je s svojo partnerko in hčerko živel v Novem mestu, kjer je v soboto v bolnišnici v 67. letu za vedno zaprl oči.

Osrednja informativna oddaja, 26.1.2022