markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prenova ZD Metlika

Piše: R.K.

Čas objave:
17.07.2024 14:42

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Obeta se prenova Zdravstvenega doma Metlika; Prenavljajo tudi brežiški dom kulture; Prihaja Jazzinty, Jazzon v roke Luke Zabrica.

SVET NA KRKI

Sodišče Evropske unije meni, da Bruselj javnosti ni omogočil dovolj informacij o nabavi cepiv proti covidu. V javnem interesu bi morale biti  med drugim informacije o odškodninski odgovornosti proizvajalcev cepiv, pa tudi določeni osebni podatki članov skupine, ki se je pogajala o nabavi. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen se sooča tudi z očitki o nepreglednosti nabav.

Telekom Slovenije je v prvem polletju zabeležil rekordno število kibernetskih napadov in  varnostnih incidentov. Bilo jih je za trikrat več kot v enakem lanskem obdobju, trend pa se še stopnjuje, opozarjajo. Napadalci si vse pogosteje pomagajo z umetno inteligenco.

Zaradi hude prometne nesreče je zaprta letališka obvoznica med Kranjem in Spodnjim Brnikom, je pa urejen obvoz. V trčenju sta bili udeleženi dve vozili. 

KRKA DOMA

Direktor podjetja PAM Aleš Plavec in županja Občine Metlika Martina Legan Janžekovič sta podpisala pogodbo za obnovo prostorov v pritličju starega dela stavbe Zdravstvenega doma Metlika. Obstoječi pritlični prostori so dotrajani in ne ustrezajo več sodobnim zahtevam in standardom za izvajanje zdravstvene dejavnosti. V sklopu investicije bodo porušili obstoječe stene in postavili nove, prenovljene pa bodo tudi strojne in elektro instalacije.  Prenovljeni pritlični prostori bodo omogočili boljše delovne pogoje za izvajanje zdravstvene dejavnosti v Zdravstvenem domu Metlika.

V Brežicah so sredi junija začeli prenovo objekta doma kulture. Trenutno rušijo obstoječo gradnjo, na vhodu odstranjujejo zunanje stopnišče s podestom ter stekleni vetrolov, narejeni pa so tudi že izkopi za izgradnjo novega vhoda. Celovita obnova bo omogočila sodobnejšo opremo, boljši dostop za gibalno ovirane osebe, slušno prizadetim osebam pa udobnejše sprejemanje zvočnega dogajanja na odru. Zaradi obnovitvenih del Kino Brežice začasno ne obratuje. Filmski večeri bodo tako čez poletje na grajskem dvorišču vsak torek ob 21. uri, abonmajske predstave in razstave pa se selijo na začasne druge lokacije.

V Novo mesto bosta sredi avgusta že 24-tič vabila mednarodna delavnica in festival Jazzinty, ki predstavljata enega najpomembnejših mednarodnih jazzovskih festivalskih dogodkov pri nas. Kreativen in raznolik koncertni program bo spremljala enotedenska glasbena delavnica, kjer bodo mentorji mednarodno uveljavljeni jazz glasbeniki. V šestih večerih bo od 12. do 17. avgusta 11 koncertov predvsem mladih predstavnikov domače in tuje jazzovske in objazzovske glasbene scene. Sicer pa je Jazzinty letos vnovič obudili tudi skladateljsko nagrado Jazzon. Med dvajsetimi prijavljenimi avtorji je strokovna komisija za najboljšo skladbo razglasila Skitnička Suita Luke Zabrica.

Osrednja informativna oddaja: 17.07.2024