markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Pred vrati gradnja novega mostu v Mršeči vasi

Piše: R.K.

Čas objave:
26.07.2024 13:06

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Pred vrati gradnja novega mostu v Mršeči vasi; Vinogradniki v boj z boleznimi; Anin sejem vabi v Višnjo goro.

SVET NA KRKI

Nekdanjega predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela je vlada potrdila za evropskega komisarja iz Slovenije. Preden bo predlog romal v Bruselj, ga čaka še predstavitev pred pristojnim parlamentarnim odborom za evropske zadeve.

Zaradi več napadov na omrežje hitrih vlakov TGV tik pred odprtjem olimpijskih iger, ki bo nocoj v Parizu, bo prizadetih 800 tisoč potnikov. Domnevne sabotaže s požigi so vzrok za prekinjen promet na progah med Parizom in nekaterimi deli Francije. Tako bo še vse do ponedeljka. Tudi na otvoritveni slovesnosti bo največji poudarek na varnosti.

Na predobravnavnem naroku zoper 40-letnega Aleša Krošlja, ki mu obtožnica očita, da je decembra lani v Kočevju z neznanim predmetom ubil 67-letno mater, obtoženi krivde ni priznal. Avgusta ga tako čaka začetek sojenja.

KRKA DOMA

Gradnja mostu v Mršeči vasi bo kar zahtevna. Po desetletju, ko so star lesen Resslov most zaprli in ves ta čas uporabljali vojaški most, se gradnja novega le začenja. Šentjernejska občina je za izvajalca izbrala novomeški CGP. Kako bodo potekala dela, je pojasnil direktor Martin Gosenca. Most bo betonski, ograja lesena, nosilnost bo 60 ton, promet po njem bo dvosmeren, zgrajen pa bo do konca prihodnjega leta

Najbolj kritično obdobje za razvoj vinske trte se z vrhuncem poletja počasi zaključuje, sledijo še zadnja tretiranja proti razvoju peronospore. Še vedno pa predstavljajo skrb okužbe s pepelovkami oziroma oidijem vinske trte. Kako ravnati, je pojasnil Domen Bajec iz Službe za varstvo rastlin na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto.Sicer pa je razvoj vinske trte letos precej poseben. Vsi procesi se hitreje razvijajo, tudi samo dozorevanje je precej zgodnejše kot običajno.

Višnja Gora pa bo ta konec tedna v znamenju 26. Aninega sejma, s katerim obujajo tradicijo nekoč zelo živahnega sejemskega dogajanja v srednjeveški, takrat obrtniško zelo razviti Višnji gori. Predsednica Turističnega društva Višnja Gora Marijeta Lovrič Simoniti je povedala, kaj čaka obiskovalce vseh generacij. Tudi letos sejem organizirajo člani tamkajšnjega turističnega društva v sodelovanju s Hišo kranjske čebele in drugimi lokalnimi društvi.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 26.7.2024