Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: PGD Dvor praznuje 90-letnico

Piše: R. K.

Čas objave:
03.08.2022 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Dars izbral ponudnika za obnovo dolenjske avtoceste; Občina Trebnje v sistemu za izposojo koles; PGD Dvor praznuje 90-letnico.

SVET NA KRKI

V Študentski svetovalnici Študentske organizacije Univerze v Ljubljani študentom svetujejo, da je najprimernejši čas za iskanje sob in stanovanj za čas študija konec avgusta in začetek septembra. Prej, ko je poletna sezona na vrhuncu, nekateri najemodajalci namreč izkoristijo priložnost, da sobo ali stanovanje oddajo turistom. Pri podpisovanju najemnih pogodb priporočajo posebno previdnost, pravno svetovanje v tem primeru ni odveč. Študentje naj se pozanimajo o vseh stroških, pravicah in dolžnostih, ki jih imajo kot najemniki. 

Hidroelektrarna Solkan, ki je bila zaradi nizkega vodostaja Soče od prejšnje srede zaustavljena, je v torek ob 13. uri znova začela z obratovanjem. Obratovanje hidroelektrarne Solkan so prejšnji teden ustavili prvič po letu 2003. Škoda zaradi zaustavljenega obratovanja je vezana na izpad proizvodnje. 

KRKA DOMA

Dars je javno naročilo za rekonstrukcijo dolenjske avtoceste na odseku Ivančna Gorica-Bič, Bič-Trebnje in priključek Bič oddal ponudniku Voc Celje. Njegova ponudbena cena znaša 15,45 milijona evrov. Ponudbo sta poleg družbe Voc Celje oddali še Gorenjska gradbena družba iz Kranja in CGP iz Novega mesta, a sta bili drugi dve ponudbi višji. Obnovitvena dela na tem odseku so ena od devetih obsežnejših, ki jih letos načrtuje Dars. Med deli na dolenjski avtocesti bo promet po napovedih potekal po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. 

Občina Trebnje je v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju vzpostavila sistem izposoje koles na štirih postajah v Trebnjem: Goliev trg, Cviblje, Štefan in Podružnična šola Dolenja Nemška vas, ki še ni aktivna. Na voljo je 20 koles, od tega 12 navadnih in 8 električnih. Na postajah je sedem stojal, kjer se kolo lahko prevzame in vrne. Za izposojo kolesa je potrebno registracija, ki je trenutno mogoča na dva načina: z enostavno registracijo preko aplikacije MOBILN.SI, ali osebno na prodajnem mestu TIC Trebnje. Občina Trebnje se je s tem pridružila občinam Straža, Mirna Peč in Novo mesto v sistemu GONM, ki je obstoječi sistem za izposojo koles Mestne občine Novo mesto. Za vse uporabnike sistema je izposoja koles časovno omejena, in sicer na 14 ur oziroma 840 minut na teden.

Prostovoljno gasilsko društvo Dvor pri Žužemberku letos praznuje 90-letnico obstoja.  Predsednik društva Aleš Legan je povedal, da je za gasilce vsako desetletje obstoja zelo pomembno, v vsakem se namreč kaj dogradi ali dokupi. V preteklih 6 desetletjih so med drugim zgradili gasilski dom in ga že obnovili. Kot zanimivost je izpostavil, da je najstarejša gasilka stara 93. let, ostali veterani pa se bližajo 80. letom. Vse gasilce so povabili na parado in kulturni program v soboto, 6. avgusta, ko jim bodo podelili priznanja za dolgoletno delo v društvu, zahvalili pa se bodo tudi dolgoletnim donatorjem. Uradnemu delu bo sledila veselica. 

Osrednja informativna oddaja, 3.8.2022