Green lake Svet24.si

20-letni moški se je utopil na območju Zelenega ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

DRU20150503BOBO152 Necenzurirano

Nova napaka sodišča: obsojeni bankirji so se ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: OŠ Vavta vas druga na državnem tekmovanju v prvi pomoči

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: OŠ Vavta vas druga na državnem tekmovanju v prvi pomoči; Začel se je Mednarodni teden zaposlenih.

SVET NA KRKI

Visokošolski sindikat je napovedal nadaljevanje stavke v visokem šolstvu. Kot poudarjajo, se pogajanja o razrešitvi lanskih stavkovnih zahtev od sredine marca ne premaknejo nikamor, vladi pa očitajo ignoriranje zahtev po odpravi plačnih krivic. Prvi stavkovni dan bo 30. maja, nadaljnja dva pa 13. in 14. junija, so sporočili.

Delegati konference za sprejem konvencije o sodelovanju pri pregonu genocida in drugih hudodelstev so v Ljubljani danes poudarili pomen konvencije pri zapolnjevanju pravne praznine pri preiskavah in pregonu najtežjih mednarodnih hudodelstev. Strinjali so se, da bo ta okrepila sodelovanje med državami in pomagala pri pregonu najhujših kaznivih dejanj.

KRKA DOMA

V Kopru so od 11. do 13. maja v organizaciji Rdečega križa Slovenije potekala državna preverjanja znanj prve pomoči za osnovne in srednje šole ter visokošolske zavode. V soboto smo lahko spremljali še 14 najboljših osnovnih šol iz celotne Slovenije, našo jugovzhodno regijo je zastopala ekipa prve pomoči OŠ Vavta vas, ki je zasedla odlično drugo mesto. Šole so se najprej pomerile v pisnem preverjanju znanja iz prve pomoči in Rdečega križa, nato so se preizkusile na petih praktičnih primerih nesreč.

Na Univerzi v Novem mestu predstavlja internacionalizacija pomemben dejavnik odprtosti v učnem in delovnem procesu. Tako v tem tednu v okviru Erasmus+ projekta pripravljajo drugi Mednarodni teden zaposlenih. na dogodku gostijo 25 predavateljev in strokovnjakov iz Evropske unije in tretjih držav, ki so se pridružile programu Erasmus+. V obliki predavanj, interaktivnih delavnic ter znanstvenih dogodkov bodo poskrbeli za prenos znanja, izkušenj, idej ter krepili medsebojno povezovanje. Za študente in zaposlene bo verjetno najzanimivejši dan sreda, ko so jo poimenovali Go abroad day. Dan bo namenjen spoznavanju drugih kultur, možnosti Erasmus+ mobilnosti in pogovoru z različnimi tujimi strokovnjaki.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 15.5.2023