408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

matjaž han Necenzurirano

Pri Hanu milijoni za turizem tudi za podjetja brez...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

doncic dunn Ekipa24.si

V glavo! Dunn napadel Dončića, ta pa sodniku v ...

Josip Broz Tito in Jovanka Broz - kot bi gledali film Odkrito.si

Tito - Je res imel toliko žensk in toliko otrok?!

luka doncic intervju Ekipa24.si

Dončić je nasmejal z intervjujem po tekmi, ko se...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Omejitev obiskov v Splošni bolnišnici Brežice

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2023 12:51

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Omejitev obiskov v Splošni bolnišnici Brežice; Nove pridobitve v zdravstvenem domu Metlika

SVET NA KRKI

Predsednik vlade Robert Golob je uspešno prestal operacijo kile in se dobro počuti, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana ga bodo predvidoma odpustili v soboto, od sredine prihodnjega tedna pa naj bi že normalno opravljal svoje obveznosti.

Za pregled nad zemeljskimi plazovi je bila pred časom vzpostavljena aplikacija e-Plaz, kamor občine lahko, ni pa to obvezno, vnašajo podatke. Po avgustovski ujmi se je število vpisov močno povečalo, doslej jih je bilo okoli 1600. Država medtem spremlja tudi od prej znane večje plazove, med drugim plaz Stovže, ki se je usodno sprožil pred 23 leti.

KRKA DOMA

V Splošni bolnišnici Brežice so zaradi povečane pojavnosti respiratornih okužb omejili obiske. Splošna bolnišnica Brežice zaradi povečane pojavnosti okužb s covidom in drugih respiratornih okužb do preklica uvaja omejitve obiskov na internem, kirurškem oddelku ter na oddelku za anesteziologijo, intenzivno terapijo in terapijo bolečine. Obiski so v tem času mogoči le iz pietetnih razlogov in le po predhodnem dogovoru z ustreznim oddelkom. Zaradi varovanja zdravja vseh udeležencev prosijo obiskovalce, da si pred vstopom razkužijo roke, ohranjajo ustrezno varnostno razdaljo do pacientov ter nosijo zaščitne maske. Vhod za obiskovalce, ki so predhodno dogovorjeni za obisk svojcev, poteka preko Urgentnega centra. Na tem mestu vratar preveri dovoljenje za obisk posameznega oddelka. Bolnišnica prosi za razumevanje in dosledno upoštevanje teh ukrepov v smeri ohranjanja zdravja pacientov, njihovih svojcev ter zdravstvenega osebja. Nadaljnje informacije o morebitnih spremembah glede obiskov bodo pravočasno posredovali javnosti.

V Metliki so odprli nov prizidek k tamkajšnjemu zdravstvenemu domu. Gre za pomembno naložbo v občini, s katero pridobivajo prijaznejše prostore in višjo kakovost zdravstvenega varstva, pravi metliška županja Martina Legan Janžekovič.  Projekt je stal nekaj manj kot 1,3 milijona evrov, Poleg pridobitve šestih novih ambulant pa so bile tudi druge naložbe. Direktorica Zdravstvenega doma Metlika Duška Vukšinič. Po besedah Duške Vukšinič z prenovo stavbe zdravstvenega doma s tem dela še niso zaključena saj načrtujejo tudi izgradnjo sončne elektrarne.

Osrednja informativna oddaja 17.11.2023