markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Občina Črnomelj uspešna pri črpanju sredstev

Piše: R.K.

Čas objave:
10.07.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Občina Črnomelj na področju gospodarstva v zadnjih petih letih uspešno črpala več kot 1,3 milijona evrov državnih in evropskih sredstev; V Novem mestu poteka glasovanje o predlogih za participativni proračun

SVET NA KRKI

Hrvaško je danes dosegel vrhunec vročinskega vala, ki bo po napovedih vremenoslovcev vztrajal do konca tedna. Rdeče vremensko opozorilo zaradi izjemno visokih temperatur velja za skoraj vse dele države. V Dubrovniku in Senju so tako že danes ponoči izmerili 30 stopinj Celzija, v Zagrebu pa 26.
V BiH bo najbolj vroče na jugu države. Tam se bodo temperature danes ponekod povzpele do 40 stopinj Celzija, v Mostarju pa so že ob 8. uri izmerili 28 stopinj.
V Srbiji bodo temperature od danes do nedelje dosegale do 40 stopinj Celzija, večina urbanih središč pa se spopada tudi s tropskimi nočmi.


Ameriški predsednik Joe Biden je ob odprtju vrha zveze Nato v Washingtonu včeraj menil, da je zavezništvo danes močnejše kot kdajkoli, zaradi vojne v Ukrajini pa da se je znašlo v prelomnem trenutku. Izrazil je prepričanje, da bo zmagala Ukrajina, in izpostavil povečanje porabe članic za obrambo. Ukrajina bo glavna tema tridnevnega vrha Nata, ki se ga udeležujejo tudi slovenski premier Robert Golob v spremstvu zunanje ministrice Tanje Fajon in obrambnega ministra Marjana Šarca.

KRKA DOMA

Občina Črnomelj je na področju gospodarstva v zadnjih petih letih uspešno črpala več kot 1,3 milijona evrov državnih in evropskih sredstev. V zadnjih petih letih je Občina Črnomelj na področju gospodarstva uspešno črpala sredstva v okviru obnove ekonomsko-poslovne infrastrukture v TRIS Kanižarica. Uspešno je prijavila dva projekta. Projekta sta skupaj vredna dobra 2 milijona evrov, s strani države in Evropske unije so pridobili malo manj kot 1.350.000 evrov, ostalo je prispevala občina. Občina Črnomelj sicer na področju gospodarstva stremi k privlačnemu in spodbudnemu okolju, ki bo podjetjem prinašalo ustrezne pogoje za trajnostno naravnano dejavnost in izvajanju obstoječih dejavnosti na bolj trajnostni način. Vizija občine Črnomelj na področju podjetništva je ohranjanje delovnih mest in ustvarjanje novih.


Med 20. junijem in 31. julijem 2024 poteka glasovanje o predlogih za participativni proračun Mestne občine Novo mesto. Izmed 160 prejetih predlogov lahko občani glasujete za izvedbo kar 44 projektov, ki so ustrezali predhodno predstavljenim merilom. Glasovanje poteka na spletni strani www.idejezanovomesto.si, svoj glas pa lahko oddate tudi v občinskih sprejemni pisarni na Seidlovi cesti 1 (ob ponedeljkih med 9. in 11. uro ter ob sredah med 15. in 17. uro). Med 44 izbranimi projekti za glasovanje so tako infrastrukturni projekti kot vsebinski projekti. Ocenjene vrednosti posameznih projektov so od 3 tisoč evrov do 15 tisoč evrov, v prvi izvedbi participativnega proračuna pa bodo za uresničitev izbranih projektov namenili 100 tisoč evrov v letih 2024 in 2025, pri čemer bodo sredstva enakovredno razdeljena med območji mestnih in primestnih krajevnih skupnosti. Vabljeni h glasovanju in s tem k soodločanju o prihodnosti svojega okolja in skupnosti.

Osrednja informativna oddaja: 10.07.2024