skala, jesenice na dolenjskem Svet24.si

Foto: Družini na brežiškem večerni mir skalila...

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

simundza Ekipa

Bodo Turki odpustili Šimundžo? Trma, ki bi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novomeški policisti predstavili ugotovitve preiskave poskusa uboja v Šmihelu

Piše: R.K.

Čas objave:
18.09.2024 13:05

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Novomeški policisti predstavili ugotovitve preiskave poskusa uboja v Šmihelu; Krka visoko izgubila v slovenskem Superpokalu

SVET NA KRKI

Bela hiša je včeraj zavrnila obtožbe republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa o spodbujanju nasilja. Trump je namreč odgovornost za nedavni domnevni poskus atentata nase na Floridi pripisal Bidnu in Harris, ker ga med predsedniško kampanjo opredeljujeta kot nevarnost za državo in demokracijo. Harris mu je vrnila z obsodbo nadaljevanja širjenja laži o haitskih priseljencih, ki da v mestu zvezne države Ohio jedo hišne ljubljenčke.
V telefonskem klicu je sicer po lastnih besedah preverila, ali je z njim vse v redu. Pri tem pa naj bi mu tudi povedala, da v naši državi ni prostora za politično nasilje.


V okviru evropskega tedna mobilnosti bo policija danes na evropski dan brez smrtnih žrtev prometnih nesreč med 10. in 17. uro na celotnem avtocestnem omrežju kontrolirala voznike in jih opozarjala na prekoračitev hitrosti in prekratko varnostno razdaljo. Letos so zaradi prehitre vožnje obravnavali 2588 prometnih nesreč, kar predstavlja 19 odstotkov vseh prometnih nesreč. Po njihovih navedbah je v teh nesrečah 20 ljudi umrlo, 273 jih je bilo huje poškodovanih, kar 1352 pa lažje poškodovanih. Kot v preteklih letih, tudi letos, udeležence prometa opozarjajo, da lahko vsak izmed njih že z majhnimi spremembami vedenja v prometu pripomore k izboljšanju prometne varnosti in morda reši tudi kakšno življenje. Želijo si, da bi voznike to zavedanje spremljajo skozi vse leto in bi nekoč dosegli t.i vizijo nič, ko na naših cestah nihče ne bi umrl.

KRKA DOMA



Na Policijski upravi Novo mesto so v torek predstavili ugotovitve kriminalistične preiskave kaznivega dejanja poskusa uboja v naselju Šmihel v Novem mestu 8. septembra. Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik:
»V okviru kriminalistične preiskave smo ugotovili, da je prišlo do nesoglasij in spora med družino osumljenega in sosedi. Vzrok spora naj bi bil očitek oziroma prepričanje 51-letnika, da je oškodovanec zoper njega podal prijavo zaradi nezakonite gradnje. Spor se je razširil še na ostale člane obeh družin. Tako je kritičnega dne kasnejši oškodovanec sorodnika 51-letnika poškropil s solzivcem, prišlo je tudi do fizičnega obračuna. Takrat pa je v spor posegel 51-letnik in s pištolo ustrelil v smeri oškodovanca. Ta je skupaj z ostalimi prisotnimi pričel bežati, 51-letnik pa je stekel za njimi in izstrelil še več strelov. Eden izmed strelov je zadel tudi otroka v nogo. Po streljanju je osumljenec pristopil do oškodovančevega sina, ki je star 17-let, vanj uperil pištolo in sprožil, vendar do strela ni prišlo.«
Poleg v streljanju poškodovane mladoletnice, sta se pri begu pred strelcem, lažje poškodovali še dve osebi. V naslednjih dveh dneh je v naselju prišlo še do dveh požarov, stanovanjska hiša in počitniška prikolica pa sta bili v lasti osumljenca, ki je bil takrat že v priporu.



Košarkarji Krke so prvo uradno tekme v letošnji sezoni začeli z visokim porazom. V Laškem so v slovenskem Superpokalu izgubili s Cedevito Olimpijo s 73:103. 
Dejan Jakara, trener Krke: "Prelahko smo izgubljali žoge že pri prehodu v napad, kar je tekmec kaznoval z lahkimi koši in hitro prišel do visoke prednosti. Njihova agresivna obramba nam ni dovolila niti metov za tri točke, hkrati pa smo naredili ogromno taktičnih napak. Za mnoge igralce je bila tekma kar manjši šok, saj niso bili pripravljeni na tako agresivno obrambo. A tako bo vsako tekmo v ligi Aba. Potrebujemo vrhunsko predstavo, da se bomo lahko zoperstavili takim ekipam, kot je Cedevita Olimpija."
V nedeljo 22. septembra Krkaše ob 19. uri čaka prva domača tekma v ligi ABA, v Novo mesto prihaja ekipa Mega MIS iz Beograda.

KRKA_OB_ENIH_18092024