Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

Klemen Boštjančič Necenzurirano

Iskanje nadzornika SDH: Boštjančiča ni ...

vladimir prebilic-pl Reporter.si

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan ...

kek Ekipa24.si

Pred Slovenijo tekma leta, Kek pa razkril svoj ...

kmetija-2022 Njena.si

Snemanje šova Kmetija je zaključeno

ronaldo 1 Ekipa24.si

Težave v raju?! Georgina objavila fotko z ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Novomeški občini ne bo treba plačati večmilijonske škode

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
16.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Minister za zdravje Janez Poklukar je sinoči odredil začasno zaustavitev cepljenja proti covidu-19 s cepivom AstraZeneca. Kot je dejal, je svetovalna skupina sicer ugotovila, da ni utemeljenih strokovnih podlag za prekinitev cepljenja, kljub temu pa je iz previdnosti predlagala začasno zaustavitev.

Opozicijskim LMŠ, SD, Levici in SAB v DZ ni uspelo zbrati dovolj glasov v podporo interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Za interpelacijo je glasovalo 38 poslancev, proti pa 41. Da bi interpelacija uspela, bi jo moralo podpreti vsaj 46 poslancev.

V Šmarju pri Jelšah se je včeraj zgodila družinska tragedija. 61-letni moški je ustrelil 57-letno partnerko. Ženska je na kraju dogodka umrla, poškodbam pa je podlegel tudi storilec, ki se je po dejanju ustrelil sam.

KRKA DOMA:
Novomeški občini ne bo treba plačati škode zaradi neizkoriščenih sredstev pri projektu Cerod II. Sodba je pravnomočna. Novomeška občina tako občinam Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Sevnica in Šentjernej ni dolžna povrniti škode, ki je po oceni tamkajšnjih občinskih vodstev nastala zaradi izgube nepovratnih evropskih in državnih sredstev za izgradnjo druge faze Regijskega centra za ravnanje z odpadki.

Na vojaškem letališču Cerklje ob Krki so med zadnjimi projekti prvega dela prenove uredili sistem za instrumentalno pristajanje in zgradili gasilsko-reševalni objekt, ki ustreza zahtevam vojaškega letalstva. Prvi del prenove so izvedbeno začeli leta 2009 in ga bodo končali letos. Drugi, predvsem podporni del, pa nameravajo končati do leta 2028.

Na pročelje Knjižnice Mirana Jarca bodo v organizaciji galerije Simulaker drevi ob 19. uri premierno projicirali video projekcijo Privlačna sila slikarke Maruše Meglič. Projekcijo si bo do 28. marca mogoče ogledati vsak dan med 18. in 21. uro.

Osrednja informativna oddaja, 16.3.2021

Krka ob enih