Jadrnica Svet24.si

Video: Z jadrnico so želeli pred neurjem mirno ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

1684916784-frghtsjk-66-1684916718719 Necenzurirano

"Bivši zaposleni smo največji poraženci ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Lado BizovičarJoker Out Njena.si

Lado Bizovičar povedal to o svoji mlajši hčeri

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novo mesto z novo brvjo

Piše: R.K.

Čas objave:
09.06.2023 13:11

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Novo mesto bo danes uradno dobilo novo brv v Irči vasi; Krška Valvasorjeva knjižnica nominirana za nagrado mednarodne knjižnične zveze; SU-jevci pred odločilno tekmo

SVET NA KRKI

Tujim turistom so v zadrski katedrali začeli zaračunavati vstopnino, ki znaša tri evre na osebo, je ta teden poročal lokalni portal O57.info. Vstop ni brezplačen niti v nekaterih drugih znamenitih katedralah na Hrvaškem z izjemo dubrovniške, vendar pa v njih veljajo enaka pravila tako za domače kot za tuje obiskovalce.

Ministrstvo za solidarno prihodnost je po javni obravnavi oblikovalo besedilo zakona o dolgotrajni oskrbi, ki bo izhodišče za sklepna usklajevanja z ministrstvom za finance. Pred obravnavo na vladi morajo predlog tudi še dokončno uskladiti znotraj koalicije, so sporočili z ministrstva za solidarno prihodnost.

KRKA DOMA

Novo mesto bo danes uradno dobilo novo brv v Irči vasi. Otvoritev bo Mestna občina Novo mesto pospremila z bogatim spremljevalnim programom, slavnostni govornik pa bo Marjan Pipenbaher, čigar podjetji Ponting inženirski biro in Pipenbaher inženirji so zasnovali most. Naložbo, ki je skupaj z davkom stala nekaj manj kot 2,8 milijona evrov, sta s skupaj z nekaj manj kot 880.000 evri podprla Evropski kohezijski sklad in država. Preostanek potrebnih sredstev je zagotovila Mestna občina Novo mesto. Most je dolg 120 metrov, z minimalnim posegom v naravo pa je povezal rečna bregova Krke in hkrati pomembna mestna predela: eno največjih stanovanjskih sosesk na Drski in Brodu na desnem rečnem bregu in razvijajoče se bršljinsko zaledje s Češčo vasjo, Podbreznikom in Olimpijskim centrom Novo mesto na levem.

Valvasorjeva knjižnica Krško se je uvrstila med štiri finaliste za prestižno nagrado splošna knjižnica leta, ki jo vsako leto podeljuje Mednarodna knjižničarska zveza (IFLA) najboljšim novim splošnim knjižnicam, zgrajenim v preteklem letu. Nagrajena je bila za združitev odprte in funkcionalne arhitekture s trajnostnimi in kreativnimi IT rešitvami. Nominacija je velik uspeh in "nagrada za 25-letna prizadevanja vseh vodstev in zaposlenih knjižnice, svetov knjižnic, občinskih uprav z župani na čelu, ki so vsak po svoje prispevali k temu ogromnemu uspehu," so zapisali v krški knjižnici. Dodali so, da je uspeh je še toliko večji, ker so se v finale poleg krške knjižnice uvrstile knjižnice iz veliko večjih mest: Barcelone, Sydneyja in Šanghaja. Zmagovalca bodo razglasili na mednarodnem kongresu, ki bo letos med 21. in 25. avgustom v nizozemskem Rotterdamu.

Članska ekipa Športnega društva SU Novo mesto je pred zadnjo tekmo letošnje sezone. To je tekma, ki odloča, ali bo naslov državnih prvakov v namiznem tenisu ostal v Novem mestu ali bo odšel v Maribor. V novomeški ekipi, ki jo sestavljajo Uroš Slatinšek, Jure Slatinšek, Jožko Omerzel, Mark Gazvoda in Maj Murn, so odločeni, da bodo znova dvignili pokal za najboljšega. Tekma bo jutri ob 17. uri v Športnem centru Livada. Vstop je prost.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 9.6.2023