mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

1684916784-frghtsjk-66-1684916718719 Necenzurirano

"Bivši zaposleni smo največji poraženci ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

tilen-lotrič Odkrito.si

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novo mesto se bo vrnilo v železno dobo

Piše: R.K.

Čas objave:
02.06.2023 12:47

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Novo mesto se bo vrnilo v železno dobo; Smodej brez komentarja o začetku kazenske preiskave; Športno društvo SU jutri na drugi tekmi finala

SVET NA KRKI

Mineva 20 let od ustanovitve helikopterske nujne medicinske pomoči v Sloveniji. Obletnico bodo obeležili danes s svečanostjo v hotelu Špik v Gozd Martuljku. Tam bo čez dan in v soboto potekal tradicionalni simpozij urgentne, gorske in družinske medicine Ažmanovi dnevi, v okviru katerega bo tudi demonstracija helikopterskega reševanja v živo.

Ideja o novi letalski družbi je po mnenju finančnega ministra Klemna Boštjančiča ena od možnosti naslavljanja težave slabe letalske povezljivosti Slovenije. Včeraj predstavljena analiza predstavlja 15 odstotkov potrebnih podatkov za odločitev, je povedal ter dodal, da je za ustanovitev domačega prevoznika edina realna možnost javno-zasebno partnerstvo.

KRKA DOMA

Novomeški Dolenjski muzej to soboto pripravlja 8. Praznik situl, to je Festival železnodobnega življenja in kulinarike. Letošnji festival bo tradicionalno ponudil prikaz starodavnih obrti in izdelkov, ki pa jih bomo v sodelovanju z rokodelci še dodatno obogatili. Obiskovalci bodo lahko spoznali veščine lončarstva, steklarstva, krznarstva, pletarstva, obdelave lesa, barvanja in polstenja volne, tkanja, kovaštva, vlivanja brona ter obdelave jantarja. V večernih urah bo osrednja prireditev, na kateri bodo prestavili utrinke knežjega dvora z osrednjo predstavo ob 20. uri, nato pa sledi nastop glasbene skupine Noreia s prihodom železnodobne glasbe.

Umetnik Dušan Smodej je v odzivu glede kazenske preiskave proti njemu dejal, da do zaključka postopka izjav oziroma komentarjev ne bo dajal. Okrožno sodišče v Ljubljani je v ponedeljek uvedlo kazensko preiskavo zoper osumljenca, proti kateremu očitki segajo od spolnega nasilja do hudih telesnih poškodb. Kot je na spletni strani še poročal Žurnal24, naj bi šlo prav za Smodeja, znanega iz afere Fotopub. Zahteva za preiskavo zoper osumljenega zaradi dveh kaznivih dejanj spolnega nasilja, kaznivega dejanja omogočanja uživanja ali uporabe prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi in kaznivega dejanja hude telesne poškodbe je bila sicer vložena januarja. Policija medtem preiskuje tudi kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete. Kot je marca pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Aleksandra Golec, zbirajo obvestila in dokaze zaradi suma kaznivega dejanja v povezavi z nenamensko porabo javnih sredstev. Po navedbah Žurnala24 naj bi Smodej dolgoval na desetinam upnikov, v zvezi s tem pa predkazenski postopek še poteka. Vodjo društva Fotopub Smodej se je lani poleti znašel v središču afere, potem ko je več njegovih domnevnih žrtev objavilo pričevanja, ki so ga bremenila spolnih in drugih zlorab.

Ekipa Športnega društva SU Novo mesto, ki je aktualni državni prvak v namiznem tenisu, se bo jutri ob 17. uri v Športnem centru Livada pomerila na drugi tekmi finala. Prva tekma je bila odigrana v Mariboru, kjer je ŽNTK Maribor zmagal tesno s 4:3 in povedel v finalni seriji z 1:0. Druga tekma lahko že odloča o državnem prvaku, zato bodo Sujevci dali vse od sebe, da izenačijo izid in si izborijo še tretjo tekmo. 

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 2.6.2023